Barování v březnu

22.3.2014

První jarní sobotu bylo v Malostranské besedě opět narváno- další díl Barování beznadějně vyprodán...

Stalo se pravidlem, že každý barovací večer osobně zpěvěm zahajuje paní ředitelka celé akce- Sandra Nováková. tentokráte písní z dílny Hapka-Horáček: Na hotelu v Olomouci.



Večer moderoval osvědčený Filip Rajmont. Filip občas na někoho z účinkujících zacílí .-), a chudák ten, když si toho nevšimne včas a nezmizí z dostřelu :-) A tak tentokráte  byl cíl zasažen. Plachý bubeník Petr Zimák důvěřivě vylezl ze zákulisí, protože si myslel, že jde na scénnu někoho doprovázet- ale kdepak. Filip mu naordinoval sólo! :-) Zvládl to bravurně, ale úplnou radost z toho tedy neměl ;-)...



Po dlouhé době dorazila na pódium Lucía Šoralová- píseň uvědla jako "cikánskou pohřební". V dobprovodu Michala Mihoka- skvělý zážitek!




Bouřlivým potleskem je vždy vítán Štěpán Klouček. ten večer vystupoval opakvaně- i s Brigitou Cmuntovou. A protože jejich hudební projev je vždy příjemný a kvalitní,  můžete je vidět naživo poslední březnový den v Praze v Carpe Diem. Vstupné symbolické: 59Kč :-)





Novou tváří večera byla Alžběta Oborníková - zvolila píseň Harfy v nebi... je zajímavé, kolik mladých interpretů sahá do zpěvníku PANÍ Zuzany Navarové.




Mluvené vsuvky F.R. zpravidla bývají zaměřeny na aktuální dění- politické, kulturní... takové postřehy a náměty k přemýšlení. Tentokráte si vzal na paškál Manuál úspěšného diváka, který pro diváky vydalo ND Brno.



Publikum řvalo smíchy, protože některá poučení byla skutečně pojata velmi zvláštně.

 

 Pokud šlo o nadsázku, nepodařilo se mi vypátrat, kdože takovým smyslem pro humor oplývá, neb autor uveden nebyl. Zřejmě kolektivní dílo. Možná i to financování bylo kolektivním činem daňových poplatníků...


 Každopádně poučení o tom, jak a v čem do divadla určitě mnohem dovedněji zpracovali jiní- etiketou se zabývající pánové- jako např. Ladislav Špaček, jehož "malé i velké" knihy etikety mají myslím poněkud jinou úrověň.

Manuál úspěšného diváka je volně ke stažení- na webu NDBrno.

 Nechyběly ani barové stálice zvučných jmen: Věra Nerušilová, Honza Nedvěd (ten lepší ;-)),po delší pauze zavítal i Ondra Brzobohatý s vlastní tvorbou, Václav Tobrman s dalším dílem Českého exkrementáře :-)














...a dalo by se pokračovat... :-) tak zase za měsíc- už 18.dubna!! :-) Tentokráte byl boj o lístky! Ale snad to nějak pořešíme a zase se všichni sejdeme u těch malých kulatých stolků se svíčkou ;-)


2 komentáře:

Lucka řekl(a)...

díky!!!

zítra večer se pokocháme! (dnes tu máme tchýni)

ivy řekl(a)...

Nahrávky z kanálu wlčice bypy pro mě báječným zakončením dnešního večera. Díky !!!