Euforie zvaná "Barování"

9.5.2014

Páteční večer byl dle očekávání skvělý a vydařený.
V Malostranské besedě se konal další díl Barování- a my k tomu ještě slavili narozeniny paní Aranel, takže jsme její výtečné miniřízečky zapíjeli bublinami zn. Bohemia (ty jsou stejně nej ... :-)) a nezřízeně se radovali ze života až do pozdních hodin. Ve dvě ráno jsme nalovili taxíka, aby nás zavezl domů, protože my- jejichž mozek je občas mimo provoz- si třeba hned na devátou domluvíme schůzku, a pak je nám trapné to rušit  a vymlouvat se... ;-)

Perfektní večer to byl! Tolik zajímavých a šikovných lidí člověk vidí- a pokud si to nebere osobně.- jakože Múzy políbily kdekoho, jen na něj zapomněly :-)), může to mít jak dobrou inspiraci a báječný relax. (snažím se o to druhé, s tím prvním už moc nenadělám :-))

Poprvé v historii mého chození na Barování nezahajovala svým zpěvem Sandra Nováková! ;-) Důvod naštěstí nebyl závažný- žádná nemoc- jen přepracovanost a nedostatek času na nazkoušení nové písně.

Včer moderoval podle zvyklostí Filip Rajmont- svěží, vtipný a o 11kg tuku lehčí! :-), protože -dle svého vyjádření- vypadal při natáčení dost širokoúhle, tak musel zhubnout.  Seklo mu to!  Smekám před tou disciplínou - moje dietní předsevzetí zůstanou patrně navždy jen v rovině teorie...





Na podiu se vystřídalo mnoho účinkujících. Po delší době dorazila Crazy Áňa, která  po několik let bývala nejmladší účinkující. Vyrostla, dospěla, zbavila se starého jména- a je z ní už jen "Ann" a zpívá pěkně, i když má trému.


Dostavil se i Jiří Langoš Langmajer, který ubezpečil posluchače, že bude zpívat "to samý jako vždycky" :-) Pochválil všechny sponzory, kteří snižují jeho náklady na pořizování značkového oblečení tím, že každý kus oděvu  svlékl a představil :-)


Věra Nerušilová nezklamala- přiběhla, plná elánu a své vystupení uvedla slovy: "Tak protože tady všichni mladí zpívají anglicky, budu zpívat taky anglicky. To já umím, protože to zpívám už 60let..." :-) :-)

Bavičem večera, který opakovaně u publika vyprovokoval salvy smíchu, byl Vašek Tobrman v "meruňkovém" 3D svetru. ;-) Vašek umí nejen brilantně hrát na klavír a k tomu si zpívat, poslední dobou se vyžívá ve vymýšlení vlastních textů :-)) a skopičin, dá se říct ;-) 
Jednou z nich byla aleternativní léčba - tedy zklidnění davu a hromadná relaxace...




Zazpívat přišel i Pavel Šimčík- nejvyšší herec Dejvického divadla. A spustil svůj rap.



Naprosto skvělá (stejně jako minule) byla Dora Bondy se svou skupinou



Ta holka má šmrnc, rytmus, hlas a skvělou angličtinu... co by ještě tak mohla chtít víc ;-)


Stalo se takovým pěkným zvykem, že se na jevišti se svými výstupy objevuje i přítel paní ředitelky;-), a protože -jak sám tvrdí- neumí zpívat, přijde vždycky s nějakou poezií.
Zde je Moravcovo barovací okénko:




Míša Doubravová zazpívala píseň Elišky Mrázové, jejíž jméno jsem si nějak nestihla zapsat... tak třeba někdo z povolaných doplní.




Poprvé tu taky živě zazpívala Tonya Graves. Skupina se kolem ní vytvořila velmi rychle- Ondra Ruml, Vašek Tobrman, Vilém Postránecký ...




Zkrátka další úžasná premiéra za námi a já už teď lituju, že příští měsíc musím  na dovolenou, kvůli které červnové vydání mého oblíbeného LIVEmagazínu nestihnu ;-)
Ale spoléhám na záznamy a zápisy očitých svědků :-) !!


2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tedy, zklamala jste mě. Očekávala bych, že takový barovací nadšenec si plánuje zodpovědě dovolenou podle termínů Barování! :-) Olga

wlcice řekl(a)...

:-) nene, všimněte si toho netypického intervalu! to není měsíc, ale 6týdnů!! paní ředitelka za to může :-)