Pozvánka na benefiční koncerty pro podporu dětí se SMA

14.11.2014

V předvečer první adventní neděle - v sobotu dne 29.11.2014 od 18hodin - se letos uskuteční již 3.ročník benefičních gospelových koncertů, které současně probíhají v Praze, v Plzni, v Brně a v Ostravě.

Akci pořádá GOSPELTRAIN

Výtěžek koncertů je každoročně věnován na podporu dětí se závažným genetickým onemocněním - spinální muskulární atrofií.
Letos bude výtěžek koncertů v jednotlivých městech určen konkrétním dětem; především těm, které se díky svému zdravotnímu stavu nemohou účastnit táborových pobytů.

V Praze se patronkou koncertu se stává 15letá slečna Anna Hlavicová.
Anička se díky svému onemocnění pohybuje na elektrickém vozíku a je integrována do 9.ročníku běžné ZŠ. Její studijní výsledky jsou výborné. V příštím školním roce chce začít studovat střední školu při Jedličkově ústavu. Ani ve škole se Anička neobejde bez pomoci druhé osoby, a tak budou získané finanční příspěvky využity zejména k zajištění asistenčních služeb a úhradu nezbytných pomůcek, které Andulce usnadní studium.

V Plzni bude výtěžek věnován 10letému Vojtovi Turnerovi, který žije s maminkou v novém bytě. V tomto bytě je třeba provést několik stavebních úprav, aby se v něm Vojta mohl pohybovat na svém elektrickém vozíku. Největším problémem jsou úzké dvěře do koupelny.
Manipulaci s Vojtou by také hodně usnadnila instalace závěsného kolejnicového systému
v bytě tak, aby jej maminka mohla snadno dopravit na WC či do koupelny.

Na Moravě- tedy v Brně a v Ostravě- poputuje výtěžek k Honzovi Matlakovi (12let, UPV) a Lukáši Němcovi (14let, UPV). Oba chlapci se pohybují na elektrických vozících a potřebují peníze na uhrazení doplatků za zdravotnický materiál, který zdravotní pojišťovna nehradí v plné výši (cévky, kanyly, rukavice...) a na zakoupení nových baterií do přenosné odsávačky, aby mohli zase chodit na vycházky.


Jste srdečně zváni! 
Vozíčkáři vítáni- všechny koncertní sály jsou bezbariérové!

Přidávám videovzpomínku na letní tábor, který jsme si s dětmi v létě tak pěkně užili.



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,

koncert byl krásný, byla jsem poprvé a ráda přijdu za rok zase, jen musím příště ulovit podsedák;) Příprava jistě stála mnoho úsilí, díky za to, určitě se vyplatilo!

Ráda bych Aničce napsala na blog, ale Anonymním to není umožněno, škoda..:(

Zdravím a přeju pěkný advent!

Michaela