Zamračeno - všude


29. 10. 2008 - 44.den 365

Dneska bylo zamračeno a ubrečeno na všech frontách. Děti si užívaly poslední den podzimních prázdnin, dogiteploměr ovšem ukazoval pouze jednomístné číslo a navíc lilo- skoro pořád. Děti střídaly sledování pohádek s drobnými šarvátkami a docela vehementně testovaly moji nervovou soustavu.
Po obědě ještě přišly sousedovic holky. Máme je věkově krásně se k sobě hodící :-) Ty dvě skorodospělé si daly hodinu angličtiny v obýváku, a pak hrály Carcassonne- trénovaly na turnaj- a ty dvě školkové si hned udělaly domeček a oblíkaly panenky, takže když pro ně přišla mamina, bylo nám líto je rušit od zábavy a vrhly jsme se na katalogy s knihami a vybíraly dárky k Vánocům.
Těšila jsem se na večer. Po několika neúspěšných pokusech najít společný volný termín jsme se konečně shodly a byla domluvená pizza s "holkama" z kurzu keramiky, kam jsme kdysi tak rády chodily. Označení "holkama" je v uvozovkách... Majda totiž vždycky významně pomrkává, jakože už je nám "tolik" a pořád si říkáme "holky". Pamatuju si, že stejně úsměvné mi připadalo, když manželova tehdy skoro osmdesátiletá babička vyrážela s "holkama ze školy" na Letnou na kafíčko. Žertovali jsme, že těm pěti holkám je něco kolem 400let :-) Nojo, čas je relativní pojem ...
V 7 večer jsme se sešly, poručily si několikero druhů pizzy, skelniček vína ... a já zjitila, že nemám foťák. Takže jako dnešní foto, musí stačit toto :-)



Dva citronky koupající se ve skleničce dobré vody. Kvalita je fujfuj, ale je to jen z mobilu :-(

Povídaly jsme a povídaly, nějak se nám ty události nakumulovaly během té 3měsíční pauzy! Témata byla různorodá: Iva bydlí teprv 2měsíce v novém domku za Prahou, takže byla pološílená z řemeslníků a z každodenního rozvážení dětí do škol a kroužků; Andrea překvapila 3.těhotenstvím; Klára se chlubila novým přítelem; Hanka svými studijními úspěchy a my s Věrou smutně konstatovaly, že u nás se nic převratného neděje... no ale já jsem za to vděčná! Na nudu si nestěžuju a představa, že jsem zase těhotná, nebo se stěhuju, nebo se seznamuju s úplně cizím chlapem ;-) ... ta je pro mě docela zastrašující.

Večer se vydařil. Vydržely jsme až do zavíračky a ihned se domluvily, že 19.11. se sejdeme zas a já "holkám" děkuju, že mi moje "zamračeno" rozptýlily na skorojasno ;-)



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

hned bych si dala ty citronky,,,kdo vám hlídá,u nás je to stálý problém M