Adventní kalendář

30.11. 2008 - 76.den 365

Dnes začíná advent a mně lezou na nervy obchodníci, kteří začali adventní čokoládové kalendáře nabízet už v září. Opravdu jsme letos první vlaštovky dostali už koncem září. Nesnáším je!! Celý rok se tu pak povalují adventní kalendáře, protože když se jich sejde 10, je to prostě fuška je zlikvidovat. Všem říkám, ať je nekupují, ale nikdo mě neposlouchá.
... letos jsem se rozhodla, že holkám ukážu, jak má adventní kalendář vypadat. Člověk se musí těšit a napětím tetelit, cože ho v balíčku na další cen čeká... Obhlídla jsem kdejaké nápady a náměty, ale vzhledem k tomu, že se neustále potýkám s nedostatekem času, vymyslela jsem to takto: vyrobila jsem 24balíčků- ty nandala do svého košíku na dýně a podobné okrasy a k tomu dodala ještě knížečkový kalendář pro tučňáky, který nám věnovala sousedka Šárka, že prý byl skoro zadarmo a nešlo ho nekoupit :-) ..... No, hlavně když není z té asi 8% čokolády... ;-)
Děti do něj dneska už vlezly. Na dnešní den byly puzzle a pokud se složily správně, bylo k přečtení, že je to vlastně poukázka na dvě zmrzliny :-) Holčičky měly radost, tak jsem taky ráda, že jsem je potěšila...
... i když včera jsem balila balíčky do půl druhé v noci. Na ČT2 ale běžela "Noc s Andělem" a tu mám ráda. Měl tam zrovna nějaké dobyvatele Severního pólu, tak jsem se s chlapíky i nasmála.... ale rozhodně mě ani svými vtipnými historkami nepřesvědčili k návštěvě těchto končin :-)



3 komentáře:

Marci řekl(a)...

no,ty jsi ale originální.To já koupila včera pro Kryštofa ten 8 % s Krtečkem.Holky to už nebere...

>>-sipka--> řekl(a)...

Před dvěma lety jsem ze svářecích drátů naohýbala konstrukci, ušila na ní strom, na strom pytlíčky, na pytlíčky mašličky, do pytlíčků překvápka, navzájem to na sobě drží suchými zipy, a momentálně to leží někde dobře uschované na další vánoce. Asi nejvyšší čas to najít a naplnit, což?

Daniela řekl(a)...

Jsi dobrá. My máme čokoládovýho, ale aspoň s dobrou čokoškou.