Jean Michel Jarre v Praze

13.11. 2008 - 59.den 365





V O2 aréně měl koncert francouzský skladatel J.M. Jarre, aby představil své album "OXYGENE". Toto album vzniklo zhruba před 30lety a je považováno za základní kámen elektroické hudby.
Koncert zahájil tím, že je rád, že může publikum uvítat v takovém "intimním prostředí" J.M. Jarre je totiž známý tím, že pořádá koncerty na historických místech pro statisícové až milionové publikum, takže po těchto zkušenostech lze pochopit, že mu cca 14tisícová O2 aréna připadá jako "obývák" :-)
Koncert byl svým provedením jedinečný. Nikdy jsme nic takového nezažila- celý byl odehrán bez použití digitální technologie, ny podiu to vypadalo jak v laboratoři- Jarre hbitě obsluhoval stovky čudlíků a koleček, používal i mně zcela neznámé nástroje- například "theremin"- je tvořen dřevěnou skříní a dvěma anténami. Na tento nástroj hráč hraje, aniž by se ho dotýkal, takže to vypadá spíš jakoby čaroval.... a mně byl jeho zvuk velmi nepříjemný - připomínal mi spíš rušičku ;-)
Fotek jsem pořídila jen pár na mobil, protože před vstupem do objektu O2arény se prochází stejnou kontrolou jako do letadla, a fotit se nesmí.
de je pohled na unikátní samonosný strop - to se mi líbí moc a vůbec nechápu, jak někdo něco takového může vyprojektovat...

...a zde je fešák J.M Jarre na jedné z megaobrazovek




Tady je ke slyšení ukázka asi té nejznámější sklady, kterou hbitý pirát na koncertě pořídil :-)


Žádné komentáře: