Pravidla pro kočku

12.11. 2008 - 58.den 365

O dnešní příspěvek se mi postarala Majda.
Celá naše rodina miluje kočky všeho druhu. Dětský pokoj připomíná spíše kočičí muzeum, neboť moje kamarádky a jiní nabyli dojmu, že nejvíc naši rodinu potěší kočka v jakékoli podobě, a tak tam jsou k vidění kočky dřevěné, keramické placaté i 3D kočky ze všechmožných materiálů, kočky plyšové mňoukací i němé, malované na skle i na polštářích... i hodiny jsou kočičí :-) Samozřejmě vlastníme sbírku beletrie "kočičích příběhů" a i básní... prostě kočkomaniaci :-)

Kdo kočku vlastní, ví, že kočka je "osobnost" a dělá si jen to, co sama uzná za vhodné. A kočičí filozofii chápu asi takhle: "Hladit- ANO, ale jen když mám náladu; krmit- teď hned, když mňoukám; vyhánět mě z křesla jakože není pro mne určené??? Budu to zkoušet tak dlouho, až si sami přijdete na to, že právě MNĚ to křeslo sluší nejlíp..."

Majda maluje krásné obrázky koček, občas kreslí i komiksy a teď sepsala jakási "Pravidla pro kočku". Jednou jsme něco podobného viděli v kočičím obchodě, tak se nechala inspirovat a dopadlo to asi takhle:


Pokud pojedete do Prahy a trpíte stejnou úchylkou jako my, pak při procházce po Staroměstském náměstí určitě nezapomeňte navštívit kočičí království v Týnské ulici
www.kocicigalerie.cz



3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

teda Majdo,to je nádhera...my máme doma jorkšírku Lussinku,tak bychom si to mohli předělat na psí pravidla se stejným zněním.Kočičky máme taky moc rádi,ale jsou venku...ale jsou to mazlivky M

Anonymní řekl(a)...

Kočky milujeme, hlavně Klárka nedá na našeho Tygříka dopustit (ten trouba si nechá všechno líbit, masakruje ho teda hlavně Kája ;) )

Máme i hafíky, to jsou hlídači, ale ty naše dvě micky, pro ty mám slabost:)

Majdo, krásně jsi to sepsala a řehním se tu nejvíc tomu poslednímu bodu:))

Mirka

wlcice řekl(a)...

Ano, náš Mikeš taky prošel téměř vojenským výcvikem, jak Martina vyrůstala... Vše přežil a leckdy se pozornosti toho malého tyrana vyloženě dožadoval ;-)
Majda chce být spisovatelkou (skromně ), tak chvílemi by se tomu dalo i věřit :-) Miluju její psaníčka! M.