Čardášová princezna a pohotovost

21.12. 2008 - 97.den z 365

Zlatá neděle!

Dnešní rpogram jsme měla naplánovaný dlouho dopředu. Asi v říjnu jsem zamluvila lístky do Hudebního divadla v Karlíně na Čardášovou princeznu. Pozvala jsem i kamarádku Marcelu z Mladé Boleslavi- co mám člověk pořád vymýšlet za vánoční překvapení- zážitky vám nikdo nevezme, tak jsem to pojala kulturně.
Naše Majda se to ovšem dozvěděla až v neděli ráno. Máme totiž neblahou zkušenost, že kdykoli jsme se na něco těšili, Majda vytáhla nemoc- teplotu, kašel, zvracení... tož jsem se ji pokusila obelstít ;-) O to větší měla radost. Představení začínalo v 15hodin, dali jsme společný oběd a vyrazili.

HDK je pro vozíčkáře krásně přístupné, přímo před vchodem 3 vyhrazená místa k zaparkování, do budovy se vozíčkář dostane přes pokladnu.

Místa pro vozíčkáže jsou v 10.řadě v přízemí, viditelnost OK.



V interiéru nejsou také žádné schody či jiné pasti pro čtyři kola, a tak o přestávce Majda v pohodě rejdila po celém ve foyeru...


... a někteří diváci využili přestávku ke sblížení se s celebritou... v tomto případě mezi lid vyšel sám kníže ... Oldřich Král .. a velele vtipkoval se svými obdivovatelkami, ochotně i zapózoval na focení ;-)


Představení je pěkné, krásná výprava- ty pestré kostýmy a důmyslné vrstvení sukýnek u dam působí skutečně velmi zajímavě při vykopávání nožek a různých jiných tanečních kreací.
V čardášovém rytmu zazněl třeba i Mendelsonův Svatební pochod :-)
Herci se vyřádili. Nastala i trapná chvilka právě pro již zmiňovaného knížete- kdy mu přestal fungovat port. Takže mu rekvizitář podal náhradní mikrofon, ale tomu došly baterky asi po dvou taktech :-) takže jej odhodil na zem a uzpíval to v pohodě bez techniky!! No a další scéna následovala, když přiskotačili dva milenci a ona hned navázala: " Jéjej, podívej, co to tady leží... " a sápala se po tom odhozeném mikrofonu. Herci pak těžko zadržovali smích na jevišti a diváci samzřejmě tuto roztomilou etudu odměnili potleskem.

Hudba, tanec, všechno krásné... ale délka představení 3hodiny 5minut je trošku moc :-( To si divák užije za svoje peníze opravdu až až- i mozol na zadku si lze jako suvenýr donést ;-)

Večer měl ovšem méně poetické zakončení. Marcela přijela v poledne s tím, že se cestou stavila v lékárně, že ji patrně něco štíplo do oka a že ji to pálí a oko celé oteklo. V lékárně jí doporučili Fenistil. Nojo, jenže během těch několika hodin, oko natékalo víc a víc, a tak jsem jí navrhla, že bychom mohly sjet na Bulovku na pohotovost, že to vypadá divně. Chvíli se rozmýšlela, ale pak souhlasila. Holky - Majdu a Báru- jsme poslaly domů s tatínkem a jely na oční- Bulovku mám díky naší rodině prolezlou docela dobře, ale toto oddělení jsme nějakým nedopatřením ještě nevyhledávali ;-)
Po půl hodině Marcela vylezla z ordinace a vypadala jak Žižka :-) , v ruce svírala štos receptů a nějaké obvazy... ale byla moc spokojená, že paní dr. byla milá, že má v oku nějaký zánět a že se to musí rozříznout a vyčistit.
Tak tady je ještě Marcela- už u nás doma- s úsměvěm na tváři a s obvazem na oku.




1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

teda,s vámi se člověk vážně nenudí M