Nákupní horečka

13.12. 2008 - 89.den z 365

Sobota. Majda prosí o nakupovací výlet do Prahy. Potřebuje dárky pro kamarádky a pro p. učitelku... jéje, mně se nechce! Davy lidí, přecpané obchody... Nakonec se domluvíme a babička jede s námi, aby Majda mohla nakupovat i pro mě a já to neviděla. Majda opět musela do Palladia. Nevím, čím jí tento objekt učaroval, na mě působí chaoticky, nepřehledně... Problémy nastaly hned u vstupu, protože lidi jsou jak ledoborci, Majda je pod jejich úrovní vnímání - tím, že sedí, takže by ji ušlapali hned mezi dveřmi. Dali jsme si na hodinu rozchod. Nic jsem nekoupila. Bylo tam vedro k padnutí a davy se valily všemi směry.
Majda byla s výletem spokojená, pořídila, co potřebovala, tak jsem to už dále nekomentovala.

Palladium je krásně osvícené a okýnka má očíslovaná jako adventní kalendář, každý den jedno číslo zmizí ... dobrý nápad!


2 komentáře:

>>-sipka--> řekl(a)...

taky jsem Palladiu nepřišla na chuť, přitom je to hezky udělaný, zvláštní komplex; myslím, že mě tam rozčiluje ten přechod z patra do patra, kdy při změně úrovně musíš jak krysa oběhnout celé patro klece, abys byla za odměnu svezena jezdícími schody, a s výtahem to asi bude kapitola sama pro sebe, co?

wlcice řekl(a)...

Ano,pohybovat se po Palladiu a být odkázán na výtah je trest boží- můžeš jezdit sem a tam i několik minut a to nemluvím o čekání na výtah! Přesto naší Majdu Palladium fascinuje a neustále tam chce jezdit.Mně tenhle výlet rozzuřil na nejvyšší míru, neb lidi se chovali jak bezhlaví jezdci- nevidím, neslyším-jdu -uhni. Prostor jako takový mi přijde po úpravě překombinovaný- např. v knihkupectví máš na 3schody udělanou plošinu, kterou musí někdo dojít odemknout- nechápu??Tohle se běžně řeší nájezdem a ne plošinou za 3/4 mil.No,nemám to tam ráda. Jen se to pěkně fotí :-)