Jarní rozhledy

25.3. 2009 - 190.den z 365

Při čekání na autobus jsem se rozhlížela, kde bych co vyfotila pro dnešní den- a za čekárnou se mi naskytl takový krásný výhled na Prahu. Kdo si kliknutím fotku zvětší, uvidí budovu planetária (ta kulatá střecha uprostřed), pak kus Průmyslového paláce a pozorný divák jistě najde i oblíbenou atrakci: ruské kolo. Na Prahu se díváme ze severu- z luxusní přažské vilové čtvrti Trója.




Odpoledne jsem vyzvedla Martinku ze školky a hned ve třídě jsme se jí ptala, jestli není zase od bahna, protože jinak nemůžeme do autobusu a půjdeme pěšky.
Včera totiž přišla s bahnem i na čepici. Nevím, jaký měly děti program na vycházce, ale podle Martinčiny výpovědi šťoutraly klackem bahno a hledaly v něm zajímavé věci. Výsledkem této bohulibé činnosti bylo bahno rozpatlané po čepici, po zádech bundy a boty vypadaly jako dvě bahnité koule. Vydala jsem ZÁKAZ šťourání v bahně! A paní učitelky se hodlám přeptat, jakže to poznávají přírodu, nebo cože to hrají za hry??? Já chodím s dětmi na vycházku často, ale nikdy se mi nepodaří takhle je zabahnit.
Martinka mě ujistila, že v bahně nešťourala... "Mamí, já jsem v bahně dneska nešťourala! Když to mám zakázané. Já jsem do něj jen trošku spadla..."
Trošku rozuměj: kalhoty byly zezadu i zepředu obalené půlcentimetrovou vrstvou zaschlého bahna, bunda jakbysmet, rukavice ani nemluvím....

Takže další bahnitý den za námi.... Minulý týden jsem si koupila "v akci" 6kg Persilu- snad mi vydrží alespoň na měsíc ;-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Marti má mé sympatie.Také jsem si ráda hrála s blátíčkem ,ale taky s asfaltem.A ten by ti ani 10 kg Persil nestačil..to chce benzín..") M

Gabro řekl(a)...

Tak ještě že spadla Martinka do bahna jen "trošku" :-). Teď si představ, kdyby do něj spadla "trošku víc" :-))). Směju se, ale věřím, že pro tebe ten pohled musel být spíš k pláči... Já se už raději naptám, co dělali na procházce, když pokaždé vidím ty kalhoty...

Jo a včera jsem si všimla, že má Majda svůj blog! Super! Holka šikovná...