Daňové přiznání - hrůzu mi nahání


30.3. 2009 - 195.den z 365

Tak takhle může vypadat stůl daňového poplatníka-lempla v pravé poledne den před vypršením lhůty stanovené pro odevzdání DP. :-(



Achjo. Jak já to dělám, že to každý rok dopadne stejně... Formuláře a papíry jsou mi z duše odporné- a že jich ročně pro nejrůznější úřady a potvrzení ohledně Majdy vyplňuju! DP mi vždycky zbyde doslova na poslední chvíli.
Funguju podobně jako Luděk Sobota ve filmu "Jen ho nechte, ať se bojí..." čím větší stres a časová tíseň, tím je výkonnost moje výkonnsot vyšší ;-)
Loni jsem to vyšperkovala tím, že jsem přehledy pro OZP nedonesla na poštu, ale v nějaké roztržitosti je uložila do šanonu.
Jaké bylo překvapení, když z OZP došly v létě 2dopisy s červeným pruhem- každému do vlastních rukou. Myslela jsem, že je to ZAS kvůli Majdě ;-) A ono ne, OZP se hlásila, že ještě nedostala to, co mělo být odevzdáno již dávno. Byla jsem přesvědčená, že se spletli a začala jsem lamentovat, že tam mají binec a jen otravujou, ale že jim zavolám a uvidí... šla jsem do šanonu v domnění, že tam mám kopie, a ejhle: byly tam kopie, ale i originály...
Naštěstí jsme oba svědomitě platili zálohy, takže se to obešlo bez penále, ale i s tím už mám své zkušenosti. Jsem zkrátka nenapravitelná a v této oblasti zcela nepoužitelná.
Letos jsem celou agendu s chutí přenechala Wlkovi- to je na rozdíl ode mne svědomitý a pečlivý daňový poplatník, ten podává elektronicky, má tudíž podáno už 2měsíce, a teď se tu "nudil", tak byl od té dobroty a DP mi spočítal... jinak tu nad těmi vzorci sedím asi ještě v dubnu.

A stejně jako předešlé roky slibuju, že "příště" tyhle papíry vyplním o Vánocích.... :-)


2 komentáře:

Gabro řekl(a)...

Jen neslibuj :-).

Letos měl daně manža hotové brzy. Ještě že tak! Měl velkou radost, že mu poprvé něco vrací a částka to byla příjemná. Než jsem zjistila, že mu to účetní spočítal blbě. Uplatnil nárok na manželku bez příjmů, ale já bohužel (nebo bohudík) měla příjmy vyšší, než je limit. A tak byl čas to opravit a nemít daňový únik! Ufff. Tak mi účetní udělal i jedno přiznání pro mě. Dělat to sama, tak tu taky nad tím ještě sedím... :-)

Anonymní řekl(a)...

Známe,známe. Vlk taky sliboval!! :-)))