Je líp! :-)


26.4. 2009 - 222.den z 365

Ráno jsem chvíli počochnila Martinku, umyla si hlavu a vyluxovala byt- sbalila tašku nesmyslů a vyrazila směr MOTOL. Chtěla jsem Majdě vzít TV program, a tak jsem konečně vybalila čtvrteční magazím MF DNES- byl provokativně přepásán páskou s tímto nápisem:

Rekalma na Kooperativu... možná ani nevědí, jak moc pravdivé to je....

Včera Majda hudrovala, že v TV nic nedávají, a tak jsem dnes sbalila DVD přehrávač a pár CD.

Cesta do nemocnice mi trvala 70minut! Ujelo mi všechno, co mohlo- a vystřídala jsem všechny dostupné dopravní prostředky ;-) Ještě jsem si u MacDonalda koupila kafe, které se mi díky divoké jízdě autobusáka z poloviny vybryndalo do tašky.

Na pokoji mě čekala dobře naladěná Majda, hodnoty na přístrojích byly v normě, jen ten kyslík mi tam překážel.
Z přehrávače měla radost, povídaly jsme si, pak jsme si pustily oblíbeného Hrdého Budžese. Bára Hrzánová tuto knihu namluvila tak, že jsem chvílemi měla dojem, že CD vypnu. Majda se tak chechtala, že saturace z požadovaných 95 klesala na 90. Prostě se tlemila, až nestíhala dýchat, jak měla. :-))
Pokud rádi s humorem zavzpomínáte na "staré dobré časy", tak vřele doporučuju! Byli jsme opakovaně i na divadelním představení (divadlo Příbram- hrává i Praze) a nemá to chybu!!

Ilustrační foto by mělo dokumentovat tu pohodu v nemocničním prostředí. Mělo to i zvukovou kulisu: "Ježiš, nefoť mě, ty jsi fakt strašná! " ;-)
Tak jsem slíbila, že tam SKORO vůbec nebude vidět- prosím: Nedívejte se na ni!! :-)
Já mám ale takovou radost, že je zase živá, že ji prostě fotit budu, ať si nadává- alespoň si protáhne plíce, že? ;-)

Domov jsme opustila v 9:25- přišla v 19:15. Připadala jsem si jak horník, co vyfáral z dolu po dvousměně. Já jen nebyla špinavá. Dokončila úklid doupěte a rázem bylo 22:10. Achjo. :-(

Dneska se mi v nemocnici i líbilo. Svět je hned veselejší, když se pacientovi uleví. Sestry opět kmitaly a soustavně nabízely své služby- chvílemi jsme měla pocit, že začnou převlíkat a čistit i mě :-)
Jsou fakt skvělé. Prošly jsme s Majdou už hodně špitálů, ale tohle je opravdu jak 5* hotel.

Už jsem se tam zabydlela- mám zde i svůj piknikový kávový set :-)



A taky jsem neodolala, abych neukázala těm, co se do nemocnice vůbec nedostanou, jak vypadají dnešní stolky! Já totiž pamatuju takové ty plechové, co měly nahoře jeden šuplík, který šel zpravidla otevřít pouze násilím, a pak dole jednu skříňku na všechny nezbytnosti.

Stoleček "nové generace" je praktičtější.
Mě upoutaly postranní držáky na lahve s pitím a taky to, že šuplík i skříňka jsou otevírací z obou stran. V případě stěhování tudíž nemusejí probíhat otočné manévry.



Dneska mám radost. Majda jedla a pila, seděla a povídaly jsme si.
Když přišla paní dr. na vizitu, kroutila hlavou nad pátečními výsledky. Nechápala! V pátek padaly totiž i takové pojmy jako intubace atp.- děs a běs a hrůza!
Vyptávala se mě, jestli už takový stav někdy měla, a pak se ptala ještě jednou, jestli jsem na to nezapomněla ;-) No, mívá ledascos- ale tohle byla inovace. Tak doktoři mají hlavu zamotanou, nechápou, že v pátek bylo hrozně, lítal kardiolog, pneumolog a spousta dalších specialistů- a v neděli na posteli sedí pacientka s růžovými tvářičkami a zajíká se smíchy u rádia a nadává, že ji kyslík obtěžuje :-))
Kéž by jí to vydrželo... nejlépe nafurt :-))
Zítra má naplánovaná ještě nějaká vyšetření - a snad už by mohla domů.

Díky všem, kdo posílali svá povzbuzení a možná mě tím zachránili od pobytu v psychiatrické léčebně.
Některé dny jsou zkrátka k nepřežití.
Díky, díky, snad vám to jednou oplatím! :-))



22 komentářů:

Katerina řekl(a)...

No ZAPLAŤPÁMBU!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to jsem agnostik. Hurááááááááááááááááááááááááááááááá

To chce panáka, ne? Nebo aspoň skleničku vína. I když je už hodina pokročilá. Ale aspoň se bude líp spát... (-_-)

Anonymní řekl(a)...

MArket, krasny a uklidnujici zprava od tebe na zacatku tydne, diky:) Toho Budzese mi mamka bude muset sehnat, chcipam touhou poslouchat neakou cetbu na pokracovani v cestine, kdyz jdu vecer do peri...krasne se mi u toho usina:)...rea

Anonymní řekl(a)...

Konečně je líp.Majdo co jsem ti psala, s úsměvem jde všechno líp.Wlčice hodně sil ,bude už jen dobře.Pavla

Lucka73 řekl(a)...

No, to jsou mi nádherný novinky po ránu!! Jen tak dál - jste prostě šikulky nejšikounější!! O tom nejni pochyb!!!

Mám z Majdy obrovskou radost!!!

A Markét - ty si zkus odpočinout - i odpčívat je potřeba a teď už můžeš... :)

Anonymní řekl(a)...

Milá Wlčice, až dnes jsem se dostala k přečtení toho co se u Vás dělo. Teda klobouk dolů, jste skvělá, jak jste to zvládla, mě by zachvátila hysterie. Vždy když jsem byla s dcerou v nemocnici, tak tam na mě padaly deprese. Ale je skvělé, že je Majdě lépe. Te´d už to bude určitě den ode dne lepší. Olga

Gabro řekl(a)...

To se tak krásně čte :-)!!!

Kooperativa má sice svým sloganem pravdu, ale u vás už teď bude zase jenom dobře! Tak šup,šup, ať už může Majda domů!!!

Jste holky statečný, co se umí se vším poprat!

Krásný den a děkuji za komenty u mne na blogu. Vždy mě moc potěší :-).

Anonymní řekl(a)...

Majdo, Markéto! Dělejte nám ještě větší radost. Ať už jste doma, zas vás budu kontrolavat z okna!!! Tohle je ale poprvé, co i já zapínám tyhle chytrý mašinky i když nemusím! Mejte se ještě líp! Jarka a zbytek zatoulaných Mrkví

Anonymní řekl(a)...

Úžasná zpráva takhle při pondělku, už to bude určitě jen lepší, teď jen aby se ještě ulevilo Klárce... Ať je Majda brzo zase doma mezi svými....

Katka s Nancy řekl(a)...

To jsou super zpravy,.. tak ted uz jeste preji, at vysetreni jsou v poradku a Majda muze zase domu do sveho pelisku!!!

Anonymní řekl(a)...

Máme radost. Je to super, že už je lépe. Myslíme ale na vás dál. Jitka

Anonymní řekl(a)...

Perfektní! Ať takhle Majda vydrží a každý den je jí líp. Myslím na vás. Zuzka

Anonymní řekl(a)...

Markét, čtu až teď - ale chci ti i tady poděkovat, za ty telefony dneska...vytáhla jsi mě z nejhoršího, byla jsem fakt dost na dně, když jsem ti dopoledne volala o té nemocnici...

Myslím na Madlenku, krásně se to čte, co jsi psala o včerejšku, vím, že dneska zase trošku zlobí s tím zvracením, tak snad je to jen tím lékem jak jsi říkala a bude to dobrý po zítřku, až ho dobere... MOC MOC NA VÁS MYSLÍM !!!

A díky za všechno!!!

Diny

Daniela řekl(a)...

Madlenko, paráda. Mám velkou radost. Hrdý Budžes je super, poslouchali jsme ho na Praze - čtení na pokračování. Pak i pokračování Oněgin byl Rusák. Taky dobrý.

Markét, před tebou smekám. My s Adélkou skončili na pohotovosti v sobotu večer (akut.urol. potíže). Já byla úplně v háji. Nebyla jsem schopná vůbec racionálně uvažovat. Hrozně, hrozně jsem se bála. Naštěstí jen obyč. zánět moč. měchýře. Dneska jí dělali ultrazvuk a následky žádné. Uf. Celou cestu do nemocnice jsem myslela na tebe, jak to vůbec můžeš zvládnout? Jak to jde se nezbláznit? Já si celou dobu myslela, že všechno přežiju, ustojím. Ale ta sobota mě dostala. Moc tě obdivuju a učím se od vás, i od Marcely, Mirky ...

Tak ať už je jenom líp. D.

Jill řekl(a)...

Uf to jsem ráda, že je líp.
Rozesmálo mě jak sis naaranžovala a fotila ten stolek, to by mě v nemocnici fakt nenapadlo ;))))

Jill řekl(a)...

Teprve dočítám celou tu sérii s Majdinou nemocí, teď už vím, že je Majdě líp, ale musely to být děsný nervy. Jenom jsem asi přehlédla co vlastně Majda má za nemoc. Ale jste holky šikovný a zvládly jste to všechno dobře. (Když jsem před rokem a půl byla v Motole s Adámkem, to mu byly 3 měsíce a musel na operaci, tak jsem teda myslela, že to nepřežiju, když ho odvezli na sál a byl tam přes tři hodiny. To se zrovna opravovalo to druhé křídlo budovy, teď opravují tu část kde jsme leželi my.)
Přeju vám už jen samé lepší dny a ať už jste všichni pěkně doma pohromadě.

Anonymní řekl(a)...

Držte se! Odpočívejte! Ať je líp a líp a líp! Peta/Pezy

JAniNa řekl(a)...

Moc moc jsem na vás v posledních dnech myslela, jsme neskutečně moc ráda že je líp !! :-)
Přeji ať už je jenom dobře!
Posílám moc pozdravů Majdě i celé vaší rodině =)

Jana

Anonymní řekl(a)...

SUPER POČTENÍČKO!!!Jsem na skok doma,tak jsem předala optimistické zprávy z Prahy i moravským Vlkům,moc pozdravují a radují se též z dobrých zpráv:)...Kačaba

Anonymní řekl(a)...

Wlčice,Majdo,já mám oooooooooobr radost že je líp.To je super správa.
Míša(mamamia u Klárinky).

thora řekl(a)...

To teda rada ctu a mam radost. Drzim taky dal palce a preju rychle uzdraveni.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Markéto, to je teda síla, kloubouk dolů, holky statečný... letošní jaro je nějak kritičtější, shodují se lékaři, že jsou ty virozy a kašle silnější, sama se potýkám už 3. týden, taky všechny děti a manžel měl dokonce minulý týden začínající zápal plic. Ach jo.. Ale mám radost z dobrých zpráv, že je Majdě líp. Markéto, díky za všechny rady a povzbuzení, mám radost, že ten náš Projekt Podpory rodin má smysl a přínáší plody. Upřímně a v modlitbě Helena s rod.

Anonymní řekl(a)...

Raduju se z dobrých zpráv o Majdě,smekám před statečnou a kreativní maminkou Markétou.Piknikový set z emitky je super :-))Humor pomáhá léčit,tak doufám,že po několikerém vyslechnutí Hrdého Budžese půjde Majda domů.Moc bych to Madlence i celé rodině přála.
Zdraví ivy