Pomáhací pondělí

13.4. 2009 - 209.den z 365

Jsme doma z nemocnice!

Majda ještě samozřejmě není OK. Jen už nezvrací a nemá teplotu. Vydatně chrchle a tu a tam se jí špatně dýchá, z čehož mi asi brzy šlehne, protože v tu chvíli toho pro ni člověk nemůže moc udělat. Má ATB, naše zlatá rehabka Hanka ji tu dneska byla 2x zacvičit a prodýchat... Tak doufáme, že to nějak rozeženeme.

Pondělí velikonoční máme už dlouhá léta spojené s akcí POMOZTE DĚTEM a celý den ve vysílání ČT se nese ve znamení maskota- veselého žlutého kuřete.

V roce 2003 byla Majda mezi těmi, na které se usmálo štěstí. Majdě bylo 5let a my jsem moc chtěli, aby měla elektrický vozík a mohla jezdit za dětmi a ne v kočárku, což pro ni bylo už do jisté míry ponižující. Jenže podle nařízení VZP se vozíky pro děti předepisovaly až od 10let- aby jako byly mentálně schopné zvládat dopravní situace. (???)
ŠŤastnou shodou náhod a okolností jsme dostali kontakt na OS Mirabilis, sepsali žádost o grant na získání peněz na "Vozík pro Madlenku" - tak se tehdy projekt jmenoval. Projekt porotu oslovil a vybrala jej. Z potřebných 120 tisíc jsme tehdy od kuřete získali 80! Byl to úžasný pocit z dobře vykonané práce, odměna za veškeré snažení, prostě paráda!!
Majda se tehdy organizátorům líbila- byla to kominukativní holčička s copánky, a tak byla vybrána i na plakáty, které byly tehdy vylepené po celé republice- v dopravních prostředcích, na reklamních plochách a byl to zvláštní pocit- vidět ji v nadlidské velikosti na všechmožných místech a vědět, že je "MOJE"! :-)
Taky jsme dostali štos 100 pohlednic, tady je jedna z nich.


Lenka Cingrošová si tento projekt vybrala k filmovému zpracování pro ČT. Krátký příběh jsme si vymysleli sami. Chtěli jsme, aby pro Majdu bylo předání svého 1.vozíku slavnostní a nezapomenutelné :-) Takže jsme vymysleli, že jí ho JAKO donese Mikuláš a aby se mohla dostatečně radovat, tak že to bude ve školce. Paní Cingrošová řekla, že by to chtěla vidět a vzala si do tašky jen takovou malou kameru- ještěže tak! Nakonec totiž všechno natočené použila do svého dokumentu. Rádi na to vzpomínáme.

Vidět záznam můžete ZDE

Pro pozorného diváka kontrolní otázka: Poznáte, kdo je Mikuláš? ;-)

Jako honorář dostala Majda tohle plyšové kuře, které máme dodnes.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Příběh mi vehnal slzy dojetí a radostí.Teď vám přeji brzké uzdravení.Pavla

Anonymní řekl(a)...

tak já vám na něj vlastně přispěla...,krásný,celá Nikol,jsou jak přes kopírák.Mikulášem jsi ty Wlk přesazoval na el. vozík,myslím.
Máte krásnou vzpomínku.Sem tu zase slzela...,jak vám to tam všem sluší...,pořád jsem čekala ,kde vykoukne Martinka a pak mi to došlo...
Marcela

Daniela řekl(a)...

Paráda, že jste doma. Vozík pro Madlenku - nádhera. Já v Majdě zase viděla Adélku, taky mě to moc dojalo. Skvělý, že ho měla takhle brzo. D.

wlcice řekl(a)...

hihi-Marcelo, Martinka vykoukla až za rok :-))
Vlastně asi taky díky vozíku, těhotenství + vzpírání moc dohromady nešlo :-(
Ale nakonec se konal happyend, takže díky všem šťastným náhodám a dobrým lidem!! Ať jich je víc a víc! :-)

Gabro řekl(a)...

To video mě úplně dojalo! Na Madlenku z plakátu si tak matně vzpomínám :-). Jste moc sympatická rodinka. A je fajn, že má Majda nejen pěkný vozíček, ale i ségru :-).

Jsem ráda, že už jste doma a ať je líp!!!

thora řekl(a)...

I have become a regular reader of your blog and must say that I totally admire your strength and humour. All the best for your girls, your family. It was so sad to hear you had to spend Easter in hospital.

Katka s Nancy řekl(a)...

To video je krsne, mam slzy v ocich. Je videt, ze jste super rodinka a myslite pozitivne. Moc drzim pesti do dalsich let. A je super, ze jste doma a ted uz bude Madlenka zase fit.

K. řekl(a)...

Také mně video vehnalo slzičky do očí.
moc přeji, ať jste brzo z nemocnice doma!
Pendula

Anonymní řekl(a)...

Moc přeju, že jste z nemocnice doma, taky jsme si užívaly v minulých letech Bulovku, jenže před vánoci. Video - super, ještě , že existují hodní lidé, kteří pomohou.

Anonymní řekl(a)...

aha, podpis k výše uvedenému příspěvku: Olga

Jana a Vojta řekl(a)...

Ahoj, Markéto,
už týden si v nemocnici pročítám tvůj blog a vděčně vzpomínám,
Vojtíka dneska odpojili z kapačky, je vysláblý a průsvitný, má stejné blicí trable jako Majda. S prvním sluníčkem vyjel začátkem dubna na električáčku od vás do ulic a kvíkal a výskal radostí na celý Děčín. Mějte se hezky, veliký pozdrav Majdě, ať se drží,
ahoj, Jana a Vojtík Zajícovi

Anonymní řekl(a)...

vyhlížím nové zprávy....Marcela

Daniela řekl(a)...

Jak je, holky? Myslím na vás. D.

Rea řekl(a)...

Je to nadhera, (ten prispevek), a Vase Wlci smecka se mi moc libi:)...a vezte,ze BUDE LIP!!!!x

Anonymní řekl(a)...

Markét, to je dobře že jste doma!!! Mně trvalo dneska půl hodiny, než se mi vůbec načetl tvůj blog - vůbec mám s bloggem.cz dost problémy, nevidím fotky, nejdou psát v 90% komentáře...asi budu psát mejly a je to...

Hladím marůdka!!!!

Diny