Kouzelný svět na ledě


22.5. 2009 - 248.den z 365

Dnešek byl ve znamení lijáků, vichřic a dokonce i tornádo se zjevilo u Karviné! Obloha byla krátce po poledni šedočerná, od západu se hnaly mraky, z nichž nakonec začalo vydatně lejt. Samozřejmě průtrž mračen řádila nad naším domem právě ve chvíli, kdy Majda přijela ze školy. Wlk se ji snažil přemluvit, že počkají v autě, ale kdepak- Majda si vedla zcela nesmyslně svou, že NE- takže jsme jak dva cvoci lítali s maxideštníky kolem auta a rozkládali plošinu a transportovali Majdu do chodby a nejradši bychom ji oba překousli. Její ochota podřídit se je někdy opravdu neuvěřitelná... pospíchala- jak se posléze ukázalo, potřebovala si dočíst knihu...
Tak jsme to s Wlkem vydýchali a i přes tuto prudivou etudu jsme pro děti nachystali překvapení.

Večer jsme je vzali na výlet (neděděly, kam se jede, tak to bylo zajímavé, jak se spolu dohadovaly ;-) )
V TESCU měli 4denní kulturní akci "Kouzelný svět" - takový malý muzikálek na ledě. Malou ICEarénu postavili přímo ve vestibulu nákupního centra. Stihli jsme poslední představení, které si osobně uvedl sám autor: Jindřich Šimek. Proslavilo jej už jedno lední představení "Mrazík".

"Kouzelný svět" je roztomilý příběh trvající 35minut- to je tak akorát pro všechny.
Malá holčička Kiki probudí kouzelníka z plakátu. Ten ji potom pomocí všemožných kouzel provede po celém světě.

Zde je scéna z Orientu:
... a tady hýří barevnými šátky břišní tanečnice:

A závěrečná scéna patřila tučňákům. Ti byli obzvláště roztomilí a myslím, že v plyšových kostýmech museli být i lehce vaření ;-)






Aby se neřeklo, vzali jsme ty dvě nezbednice ještě na zmrzlinu :-)
Představení se nám všem líbilo. Bylo veselé, barevné... zkrátka pozitivní a po tom celém zběsilém pátečním řádění se nám náramně hodilo jako zklidňující prvek do programu dne :-)

4 komentáře:

Gabro řekl(a)...

Jé, to musely být holky nadšené z takového překvapení!

Anonymní řekl(a)...

Hezké překvapení pro holky.Není tvrdohlavost taky diagnoza?Pavla

Anonymní řekl(a)...

Jee, já myslela, že je paličatá a vysírací po mně a ona to je diagnóza. Tak to jsem opravdu ráda.Lenka

Anonymní řekl(a)...

Hele založ si novou kategorii,kde nás budeš zvát s předstihem na akce.Ty to máš totiž zmáknutý...U nás to mají taky holky---tu paličatost,ale já tvrdím,že po Slávkovi...,že by taky diagnoza???Marcela