Jak napálit faráře :-)


10.7.2009 - 295.den z 365

Tento pobyt organizuje ČCE, které rovněž patří i objekt, v němž akce probíhá. Pro mne je to jakási "duševní ozdravovna". Lidem je k dispozici psycholog a také farář, kteří jsou po celou dobu přítomni a aktivně se účastní všech pořádaných akcí. Rodiče mají možnost kdykoli využít jejich služeb, popovídat si, popřípadě požádat o radu, o pomoc...
Většina rodin už jezdí v ustálené sestavě, dobře se známe, a tak se tu mnohdy i dost "drsně" žertuje. :-)
Tentokráte se obětí žertu stal samotný pan farář... To bylo tak:

Farář Pavel bydlel v tomto krásném srubu/vyfotila jsem ho při jedné z četných a vydatných přeháněk/, na jehož terase sušil houby. Každý, kdo šel kolem a sbírku mu pochválil, se hned dozvěděl, že on prostě houby vždycky nejde. Denně alespoň jednu.



Páteční večer byl posledním společným večerem, a tak k tomu patří i jisté bilancování, hodnocení pobytu a plány na příště. A při tomto společném rozmlouvání vyšlo najevo, že jeden tatínek panu faráři denně nastražil houbu na "jeho místo", a pak z balkonu pozoroval, až Pavel půjde "na houby".
Pavel vždycky našel ;-) A v záplavě radosti mu vůbec nedocvaklo, že tam pokaždé najde jiný druh houby- jen kozák ho zarazil, že je takovej velkej- a že narostl přes noc, ale dlouho nad tím nebádal, rozkrájel, dal sušit a ještě povykoval na kolemjdoucí: "To jsem dneska našel kousek- přímo výstavní!" :-))

Váleli jsme se smíchy všichni- včetně "nachytaného".
Ten jen kroutil hlavou a mumlal si: "Hm, pan Dvořák... takovej slušnej člověk a provede mi tohle :-))"

Nojo lidi, těm není radno věřit ... ;-)

2 komentáře:

Andrea řekl(a)...

Takhle můj muž, co rád žertuje zasadil pravák z moravy před dům na sídlišti ..nevím, který nebožák jísal, že mu před panelákem rostou praváky:-)

Pisarka řekl(a)...

Skvělé!!!!