Tropická bouře


23.7.2009 - 308.den z 365

Od rána bylo nesnesitelné vedro. Tedy spíš dusno. V Klementinu padl po 80letech teplotní rekord- v Praze bylo naměřeno přes 34°C.

Děti i zvířata se líně povalovaly po zahradě... Odpoledne způsobila rozruch kosice. Spustila šílený jekot. Vypadla jí z hnízda k nám na zahrádku 2 ptáčata. Kosí bratři. Tak vypukla záchranná akce. Mikeš rázem omládl o dobrých 8let, začal ihned větřit a šel do akce. Sousedi mají zase smečku jezevčíků, takže pokud by kosáci zůstali hopsající na trávníku, asi by večera nedožili.
Venku se černě zatáhlo, bylo jasné, že se žene bouřka. Jedno kosátko zmizelo za sousedovic kůlnou a druhému děda vyrobil přechodný příbytek. Zavěsil mu jej na plot, kosice vše se řevem sledovala z plotu.


Holky byly nadšené, nakrmily ho žížalami /snědl tři; čtvrtou už odmítal :-)/, a pak byly smutné, že už musely domů, začalo totiž děsně fučet, až se stromy ohýbaly.
Přišla silná bouře. Vmžiku byla úplná tma. Ve zprávách jsem pak žasla nad obrázky zkázy - polámané stromy, poničené střechy, zohýbané sloupy elektrického vedení ...
Letošní léto je ve znamení přírodních katastrof, zdá se mi... :-(
Možná si tím příroda říká o lepší zacházení.

1 komentář:

Rea řekl(a)...

To je super, zachranili jste kosaky pred bourkou:_)