La Putyka v La Fabrice



2.8.2009 -318.den z 365

Večer jsme se zase po čase vydali za kulturou ;-)
Na představení plné pohybu nás vylákala naše milovaná tanečnice Lenka Vágnerová. Uchvátila nás kdysi před lety v české verzi Webberova muzikálu CATS, kde coby kočka Viktorie dokonale tančila sólo...a taknějak jsme se spřátelili. Majda byla fascinována jejím tanečním uměním a kreslila jí obrázky , což Lenku dojímalo a na Majdu nezapomněla ani po letech. Napsala SMS, ať se přijdeme podívat na něco, co jsme ještě neviděli, a tak jsme nemohli nejít :-)

To byste nevěřili, kde všude se dá hrát divadlo! La Fabrika je scéna vybudovaná z bývalé továrny. Najdete ji v Praze 7- Holešovicích.
Tovární prvky tak dominují interiéru- všelijaká potrubí vinoucí se u vysokých stropů, cihlová zeď v baru, kovové dveře...

a taky speciální "industriální" piktogramy :-)


Přesdatvení "La Putyka" má na svědomí Rosťa Novák a pro mne bylo něčím neobvyklým, nevídaným, skvělým!
Pracovně jej nazval "nový francouzský cirkus" a děj je zasazen do prostředí typické české hospody (tedy spíš putyky), kam se chodí na pivo a za zábavou.

Představení je zvláštní kombinací pohybových aktivit všeho druhu: akrobacie, tance, trampolíny, show s obrovskými gymnastickými balony... a do k tomu všemu hraje dokonalá živá hudba v podání tria: Prachař- Dyk- Maxián (Chlapci, hlasitě vám tleskám- byli jste skutečně do-ko-na-lí!!)
Tady je máme:

Odborné povídání o představení najdete ZDE a TADY je ještě dovětek a video.

Kdo máte rádi pohyb (stačí jen pasivně - já to mám taky tak :-)) a není vám proti mysli stát se na chvíli hospodským štamgastem, který se nechce nechat hostinským jentak vyhnat z lokálu, neváhejte a na La Putyku zajděte. Bývá ale dost vyprodáno :-(

Prostory jsou bezbariérové (jen do sálu jsme museli s Majdou přes práh, ale i električák to s dopomocí zvládl), WC bezbariérové je rovněž k dispozici. Parkovali jsme přímo ve dvoře- neb Praha 7 je modrou zónou.

Po představení jsme si s Lenkou na chvíli sedli na bar. Tenhle koktejl se jmenuje "Letní sen" a Lence za něj moc děkuji - byl výborný, krásný a osvěžující!! Má to u mě ;-)



Představení v upravené verzi bude možno vidět i na festivalu "Letní Letná" (taky bezva záležitost ;-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

krásný,,,hned bych jela taky..Marcela

Markéta a Luki řekl(a)...

my máme v Ostravě, kousek od nás Fabric, rockový klub taky udělaný ze staré továrny, dělaly se tam věci z plastu ( misky a hlavně kdysi tak oblíbená céčka :-) )Nikdy jsem ale uvnitř nebyla, ten kravál co se od tamtud každý pátek a sobotu line mi bohatě stačí :-)))))