Letní Letná


22.8.2009 - 338.den z 365

Jsem ráda, že někteří podnikavci nelení a i o prázdninách připravují různé akce, takže i ten, kdo zůstává během léta ve velkoměstě, má kam jít, kde se pobavit ... zkrátka obohatit ducha ;-)

V sobotu odpoledne jsme se s dětmi vydali na festival "Letní Letná".


Letos je ve znamení akrobacie a moderního francouzského cirkusu. Takže v rozsáhlém letenském parku probíhají také různé workshopy- výuka chození po lanech a jízda na zvláštních kolech jako má třeba Večerníček :-)

Na konci parku- u Hanavského pavilonu je postaveno několik obrstanů.

Představení se ale hrají i pod širým nebem.
Tady je Hanavský pavilon - kdysi chlouba Zemské jubilejní výstavy (r.1891)


My jsme si z bohatého programu vybrali představení studentů DAMU "Masaryk"
Děti se usadily do přední řady- Martina si dala medvídka Pú za krk, aby taky dobře viděl :-)
Punková pohádka studentů DAMU o tom, kterak šel tatíček Masaryk zakládat Československou republiku, mohla začít. Představení obsahuje živý trabant, loutky a prvky lehké akrobacie. Myslím, že si v něm každý najde to svoje :-)

Autoři o svém díle říkají:
"Vážení. Vítám Vás v našem divadle. Z tajemné mašiny před vaše oči a uši předstoupí věci ve světě nevídané a neslýchané. Daleké krajiny, lidé dávno zemřelí, neproveditelné kousky předvedené našimi artisty. Ale hlavně, a teď bych poprosil o pozornost, sám velký Tomáš Garrigue Masaryk. Ten, který dokáže vždy uhodit hřebík na hlavičku. Jen aby!"

Obdivovala jsem nápady studentů, jakými ztvárnili jednotlivé scény.
Zde Masaryk pluje na lodi do Ameriky - nad hlavou mu krouží rackové (on mezi řecí předvádí hejkání racka chechtavého) a jeho setkání s mořskou pannou :-))

Při závěrečné scéně se z trabantu vinul dým v barvách trikolóry a publikum dlouze a hlasitě tleskalo...

Na závěr jsme ještě museli vystát frontu na malování na obličej. Slečna byla velmi šikovná, a tak se každého dítka vypatala, copak by rádo... Děti si přály kočičky, pejsky, spidermany, slony... a naše Martina chtěla jednorožce...
Nakonec se nám ho podařilo usmlouvat na všudypřítpomnou kočičku Hallo Kitty.

Během pěti minut - jako živá!
Pokud trávíte poslední prázdninový týden v Praze, neváhejte a festival navštivte. Pro děti i dospělé je připraven bezva program a jako bonus se zdarma nabízí překrásný výhled na Prahu a její mosty :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Martinka vypadá opravdu nádherně...je vidět, že jste si tento výlet moc užili...Niky

Gabro řekl(a)...

Krásná Kittynka Martinka! Holky mají jistě úžasné zážitky... Hezky jim vymýšlíte zábavu :-).