Odpočítávání


3.8.2009 - 319.den z 365

Už několik týdnů denně odpočítávám dny, kdy ž to bude!!
Martinka bude mít totiž 5.narozeniny a nemůže se dočkat. Dá se říct, že je touto myšlenkou zcela posedlá. Několikrát denně přepočítá prsty na ruce a slavnostně volá: "Pět! Tolik mi bude! Budu školačka!"
Jak je vše relativní. To, co jednomu působí bezmeznou radost, jinému může působit pocity zcela opačné.



Já už si hezkých pár let před narozeninami prsty nepočítám- už léta by mi na to stejně nestačily ani všechny, co mám ;-)- a navíc mi připadá, že mám narozeniny pořád častěji než bych si přála :-) Čas děsně letí... alespoň mně to tak připadá.

No nicméně s Martinkou tu hru hraju. Každý večer koukneme do kalendáře, řekneme, kolikrát se ještě vyspí a povyprávíme o tom, jaký asi bude koníček, kterého si tolik přeje. Koníček je ze série "my little pony", vyskytuje se na trhu v pastelových barvách a někteří mají na čele roh (o toho nám právě šlo- ten je extra vzácný). Je to další davové šílenství, které postihlo všechny holky z naší školky. Z estetického hlediska k němu mám spoustu výhrad, ostatně ani cenou mě nijak neoslovil, ale Martina jiné přání nemá a tím, že ve své nekonečné sbírce hraček postrádá právě toho nevkusného jednorožce, se cítí značně handicapována.

Celý týden tady s Majdou vytvářely pozvánku na mejdan a vymýšlely program. My s Vlkem dobře víme, že "Kdo si hraje, nezlobí", a tak se chystáme, že děti nebudeme jen vykrmovat vlastnoručně vyrobeným dortem :-), ale nachystáme jim i zábavné odpoledne. Počítá se i s bojovkou v lese... to zas bude den! ;-)

Majda na veškeré informace týkající se oslavy uvalila embargo. Jenže Martina co neví, to nepoví a něco si i domyslí. Takže jsme dneska odpoledne šly se sousedovic Lucinkou na hřiště (Majda chtěla mít klid na výrobu přáníčka) a já slyším, jak Martina hučí do Lucinky, co všechno v neděli odpoledne bude. Připomněla jsem jí, že je to tajemství!!

Po příchodu domů mi Martina povídá:
"Mami, neboj, Lucinka mi slíbila, že to všechno zapomene. A znáš ji! Ta zapomene vždycky všechno...!"
/Poslední věta se samozřejmě ani trochu nezakládá na pravdě ;-)/

Tak jsem tedy zvědavá, jestli to vydržím až do pátku, kdy je den D a následně ještě do neděle, kdy je oslava O :-))

P.S. Ilustrační foto se snažilo zachytit stylovou výzdobu okna v dětském pokoji :-)


4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Takže Martince už dnes přeju jen to nej..., ať se jí splní přání a dostane toho koníka/poníka ( taky je to u nás hit). Oslava se určitě vydaří....

Gabro řekl(a)...

Jééé, tak ať jí to rychle uteče! Oslava bude jistě plná zážitků :-). Kája už se také ptá, kdy jí bude pět a chce už jet do Německa!!! To by bylo herdek odpočítávání (ještě si musí počkat půl roku)...

Anonymní řekl(a)...

to je už velká holka,ale než přijde na to ,že není o co stát(myslím ty narozeniny),tak ať si to užije...Marcela

Daniela řekl(a)...

Teda, holky jsou pěkně tvořivý a vtipný k tomu.

Adélka se už teď těší na narozeniny šestý. Já to těšení měla asi tak do těch 18-ti, pak už ne. A teď někdy i zapomenu kolik mi je, a musím to dopočítávat podle roku narození.