My se barev nebojíme


23.9.2009

Že je dnes první podzimní den, to by podle počasí nikdo nehádal. Je krásně teplo. Lebedím si. A zároveň se děsím, až nastane období blátivé, deštivé, mlhavé- zkrátka pro choroby všeho druhu příznivé... Je to pohoda nemuset ty děti navlíkat do mnoha vrstev a nevstávat za tmy a nesvítit od oběda. Však ono to nastane... co nevidět :-((

Dneska dorazila Lenka. Majda si u ní domluvila barvení vlasů. Vynechám radši debatu, zda je nezbytně nutné, aby téměř 13leté slečně probíhaly na hlavě chemické reakce... doba si to žádá ;-)
Když jsem na jejich zážitkovém kurzu viděla její spolužačky, nestačila jsem žasnout. I do lesa chodily dokonale vydekorované- oční stíny v barvách trička, hlavy barevné tak, že sotva mohl jeden odhadnout barvu původní... No a naše Madlena toužila po světlém pruhu ve své kštici.
Vedla jsem takové ty blbé rodičovské monology, že je důležité, co má V hlavě, nikoli NA ní... a že si zkazí vlasy... a že já v jejím věku :-)) No prostě dělala jsem všechno proto, abych se do barvení nemusela pustit.
Majda totiž takovou službu v kadeřnictví poptat nemůže. Nemůže zajet k umyvadlu, tak aby se jí dala umýt hlava, tudíž tuto proceduru lze provádět výhradně v domácím prostředí- za pomoci několika osob.
(Ano, jsem si vědoma toho, že to není nezbytně nutné a že bez proužků ve vlasech se dá jistě docela dobře žít.... ALE... některá ALE nemají racionální základ, a přesto se stanou skutečností ;-) )

V 7hodin večer přikvačila Lenka s barvicím nářadíčkem a profibarvou a začaly mne s Madlenou sekýrovat- stereo!!
Lenka konala dle pokynů Madleny....



Potom jsme Majdu nacpaly do vany a umyly jí hlavu i tělo :-)) Byla spokojená. Díky proužku jistě v třídním kolektivu získá plusové body... a o to tady šlo. :-))

A Lence tímto děkuji, že učinila mého puboše šťastným a přestála všechny moje "blbý kecy"-jak důvěrně mým připomínkám říká ;-)


8 komentářů:

Mirka řekl(a)...

Hezký. Majdě je třináct, to má už na barvu nárok. :-) Mě stálo spoustu úsilí vysvětlit pětiletýmu svišťovi, že ona červenou ofinu neee a je mi úúplně buřt, že Terezka ve školce ano. Pracuju ve škole a při pohledu na zmalované žačky šesté třídy vzpomínám, jak mě a ještě dvě kamarádky poslala úča na konci devítky potupně k umyvadlu smýt řasenku. A hezky před celou třídou. Jo jo, časy se mění. :-)

Anonymní řekl(a)...

Z Majdy bude ( vlastně už je) kočka, to je jasný, že dnešní doba je jiná, vzpomínám, jak jsme na střední škole vyráběly fialový odstín z takové té FIALKY na afty, to bylo něco....

Daniela řekl(a)...

:-). Škoda, že není fotka celého dílka. Při čtení jsem se fakt pobavila. Čekají nás pěkné věci ;-) . D.

photoJanna řekl(a)...

joooo,čas a doba dělají své.....nedávno má skorosedmnáctka přišla zae školy s vypleteným rasta copánkem (na co je v dnešní době dobrý chemlon ;)a už přemýšlí nad dredy.....zatím se mi jí podařilo zlomit,ať to nedělá,že si zničí vlasy,ale pak mi dojde,že si stejně udělá to co bude chtít ona.....jsem ráda,že má v hlavě,tak jí holt musím nechat rozhodnout,co na hlavu.

Jitka Neradová řekl(a)...

A také se bojím sychravého období, to současné mi maximálně vyhovuje. Ale barvy rozjasňují chmury a tak čím víc barev tím líp. Ať si holka užije melírků, také pamatuji dobu, kdy za jeden barevný pramen na hlavě bylo nutno absolvovat kárné řízení. A to bylo na gymnáziu, tedy dávno po patnáctém roce. Co nosí děti na hlavě teď my neviděli ani v televizi:-) Takže já hlasuji pro, čím víc barev, tím veselejší den:-)

Anonymní řekl(a)...

Mě to zde aktuálně uniklo ,ale zato znám realitu naživo a Leni...tleskám. Až zase budete melírovati, dej vědět,protože mám také dítě lačné melíru a nenacpavší se pod sušák. Barvám zdar,zimě zmar. Marcela

Anonymní řekl(a)...

Musím jen krátce, Wlčice prská, že máme fórum na jejím blogu. Holky já Vás omelíruju všechny a spočítám taky všechno.Lenka.

wlcice řekl(a)...

Jo, koukám ,že Lenka si tady zas otevřela forum!! tak jen doufám, že si kadeřnickou provozovnu otevře jinde než u nás doma ;-)
Barvám podzimu a i těm na vlasy ZDAR! :-)