Story s doktory... pokračuje

4.11. 2009

Podzim mě letos příliš neokouzil. Snad ani nebyl. Chybí mi ta fáze padajícího barevného listí. Vypadá to, že letos bude asi rovnou sníh a žádné podzimní radovánky. Náš HAND MADE drak stále čeká na svou premiéru.... zatím nebyl příhodný vítr... nebo zas nebylo s kým ho pouštět :-(



Svět je malý a lidi se mají chovat slušně :-)
Majdin příběh a naše doktorstory zná poměrně široká veřejnost, takže to nutně muselo vyvolat nějakou akci. Zkrátka a dobře: díky lidem nelhostejným se dneska ozvala dr.  Ivana Urbanová z Bulovky (už Majdu viděla i hodně zbědovanou a vždycky ji nějak dala dohromady ;-) ), že nám samozřejmě domluvila vyšetření na pneumologii, protože není možné, aby si Majda taknějak přežívala bez dozoru lékařů a že nám to domluvila u paní dr. Turzíkové, což je dětský pneumolog (naše paní dr. je totiž na MD) Žasla jsem, protože téhle paní dr. "už do Majdy nic není". Už má svoji  nefrologickou ambulanci, jen měla kdysi Majdu od začátku- a ani po letech jí evidentně není jedno, jak se Majdě  daří. Ještěže máme Bulovku pár minut cesty, naložila jsem Majdu do auta a hned jsme jely.

Paní dr. tam nikoho neměla, žádné čekání a hned na věc. Podivovala se nad léčbou ATB, která Majda navíc špatně toleruje (zvedá se jí žaludek, což je 3x denně docela otrava), nechápala, proč dostala ventolin a hlavně se sháněla po výsledcích výtěru-když je zahleněná, tak cože to tam vlastně má za brebery. Jenže ten nikdo neudělal.
Vyptala jsem se na vše nezbytné, řekla jí, v čem spatřuju problém- že potřebuju papír, kde bude od lékaře pro lékaře napsáno, jak Majdu zaléčit. Řekla, že myšlenka je dobrá, ale aŤ si od toho moc neslibuju, že doktoři z jiné nemocnice stejně mají svoje názory a chtějí svoje výsledky... ale že na to určitě zapracuje. Vyptala se, co a jak obvykle děláme- a pravila: "Děláte to skvěle, Pokračujte dále a nenechte si do toho od nikoho kecat. Vy jste s tím dítětem pořád a vy sama určitě nejlíp víte, jak s tělem pracovat a léčbu možná sypete z rukávu líp než kdejaký medik. Já před váma smekám. Vždyť na Majdě je vaše práce vidět na první pohled. Cokoli budte potřebovat vědět,  napsat, vysvětlit- zavolejte."
Tak jsem měla pocit, že se mi něco zase zdá.... Majdu prohlídla a poslechla- ještě to tam někde chrochtá, ATB změnila, odběr sputa se zdařil, dr. napsala všechny potřebné recepty a kontrolu prý domluví u kolegyně, neb tam asi do konce listopadu nebude. Rozloučily jsme se.
A mně spadl kámen ze srdce.  Dneska Majda byla PACIENT a ne obtížný hmyz.

Tímto děkuju rehabce Hance, že věděla, komu zavolat a vůbec... taky by se nemusela Majdou zabývat ve svém volném čase, což s oblibou dělá :-)
Nemám ráda obecné soudy, že Bulovka je blbá a Motol stojí za houby. To jen lidi jsou blbí a někteří (byť s titulem) stojí za houby.
Já totiž vím, že když pojedu na Bulovku a bude mít službu dr. Urbanová, Petrůjová, nebo Sýkorová, že moje dítě nemůže být v lepších rukou.

Tak jsem šla odpoledne s chutí do práce... a bylo mi vnitřně taknějak teploučko a hezky.

Až do té doby, než jsem přišla domů a zjistila, že Martinka má neštovice....

Na uklidnění jsem slupla tabulku čokolády, nakoupila jakési léčivé mazadlo proti svědění a jen doufám, že v příštích dnech naši rodinu nepostihne lepra, mor či jiná   ú d a j n ě   vymýcená choroba :-)

Tož buďte zdrávi a neklesejte na mysli!   ...já se o to taky snažím...  ;-)

19 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Úžasný, úžasný, úžasný :-)! Tak by to mělo být stále...

Miška řekl(a)...

To je skvělá zpráva!!!!Jupí!!Škoda,še tu není možnost skákajícího smajlíka :-).
Jo a na svědění mi u holek i u mě víborně pomáhá Fenistil.Držte se.

Anonymní řekl(a)...

Markét, no sláva....... Martinky je mi líto, ať je brzo dobře....

Anonymní řekl(a)...

Teda Markét, asi budu labilní nebo nevím, ale přístup dr. Urbanové mě dojal, že tu sedím se slzama v očích ... mám takovou radost za její přístup, kvůli Majdě, kvůli tobě ...

A děkuju ti, že jsi takový předvoj ... nebo jak to říct. Moc mi pomáháš tím, jak píšeš, jaká jsi a ani nevíš, kolik mi toho svým přístupem dáváš. Naše cesta s Klárkou je a bude složitá, vůbec netuším, co nás čeká, ale díky tobě bude určitě jednodušší.

Myslíme na Martinku (mám se ptát, jestli je Majda už měla??? - teď nevím, jestli jsi to už nepsala, že také jako naše Klárka na začátku, u nás teda neštovice spinálku odstartovali, ona by přišla i tak, už o sobě dávala vědět, ale po nich to začlo...)

Diny

wlcice řekl(a)...

Diny.
Majda neštovice dostala ke Dni dětí, ;-) když jí byly 3roky a ve školce zrovna chystali oslavu a ona se ráno vzbudila jak muchomůrka...a nikam se nešlo :-((

Dr. mi říkala, že tím spouštěcím mechanismem může být cokoli- viroza, očkování... spíš si rodiče mají potřebu najít nějaký důvod, jinak by se to stejně propuklo, když je to genetický... jen jsou tam určité vývojové etapy- vždycky je to dobrý, dobrý, pak šup dolů...a zas něco lepší. naše děti jsou opravdu výjimečné tím intelektem - a to je veliká deviza.
Čím víc se mezi postiženými pohybuji, tím víc si to uvědomuju.

Maťa bude v pohodě, jen teď řvala, že neštovice rozhodně nechce a nepotřebuje :-)) Inu Maťa.Ta musí světu sdělit svůj názor za každou cenu.
Namazala jsem ji, dala kapky Fenistilu a dobrou noc :-)

Daniela řekl(a)...

Jsem ráda, že to má šťastný konec.

Už zase píšeš moc vtipně, opět jsem se velmi pobavila ;-) . Mějte se hezky. A chudák Martinka, teda. Holky ještě neštovice neměly, ani jedna.
Pa. D.

Marci řekl(a)...

Někde jsem četla, že každý dostane jen tolik problémů, kolik unese..Tolik k té čokoládě...Dobře,že jste našli léčící a naslouchající lékaře.Pořádně ty brberky přelečte.
Neštovice jsou lepší v dětství. Moje holky je přinesly ze školy po narození Kryštůfka. Nikče bylo čtrnáct, Míše dvanáct. Byly obalené puchýři a měly vysoké teploty. Představ si Nikol v korsetu, mě šílící, ...mám fotky,někdy je dám pro pobavení na blog...

Lucka řekl(a)...

pridam se s komentarem k Marci. Uz jsem taky premyslela o tom, ze se rika, ze priroda nalozi na kazdeho jen tolik, kolik unese..
Ve vasem pripade vam davam tedy pekne zabrat.

Jen vic "lidskych" a mene jesitnych lekaru :)

Anonymní řekl(a)...

Nevím jestli se to hodí, ale jak jsem dočetla k těm neštovicím, tak jsem se začala smát. Ne že bych vám to jako přála, ale že už ani není možný, že z toho nemůžete vylézt. Tak co jiného vám popřát, než ať jste všichni v pořádku.
Blanka

Anonymní řekl(a)...

Jsem ráda, že je líp a veseleji. Máťa to zvládne, neštovice jsme si prošly a dá se to. Je fakt čím starší tím horší. Ta mladší pochopila, že si nesmí rvát strupy, ta starší má jizvy - prostě nepochopila. Olga

wlcice řekl(a)...

:-) prosímvás, a nemohl by té přírodě nekdo říci, že už neunesu ni gram navíc?
beztak nesu minimálně za pět dalších :-) ... si to tak někdy myslím ;-)

Anonymní řekl(a)...

Když říkáš já už nemůžu, tak zpravidla ještě třikrát můžeš. Zkus říkat ještě můžu a třeba tu přírodu oblafneš.Lenka

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
chodim na blog za Klarkou a k Vám taky nakukuju, ale je cas, abych napsala i Vam.
Jste silna zenska a maloktera by ve Vasi situaci mela jeste smysl pro humor a cas chodit za kulturou, aby z toho vseho "nezchocholouškovatěla", coz Vam strasne zavidim.
Drzim Vam vsem palce a jak psala Diny, taky me to Vase konecne setkani s milym a prijemnym lekarem vehnalo slzy do oci.
Nu coz, asi jsem taky labilni a nestu to hrde. :-)
Preju brzke odhleneni a zmizeni svedicich puchyru.

Jasmine (jitka) + Filipek 4 roky (dneska mel kontrolu u zubare, taky dobry :-)

Marci řekl(a)...

Hele, Markét- příroda je moudrá, ví co dělá.A nelži, tu neoblafneš!! A naše tělocvikářka ,která za námi při dálkovém běhu jezdila na kole to říkala pořád- když nemůžeš, ještě třikrát můžeš. A vidíš všechny jsme to přežily.Marcel

Anonymní řekl(a)...

Hele, mám vůbec brát telefon?
Kdyžtak ti dám dvě minutky.

Andrea řekl(a)...

no, vy jedete:-) gratulace , že se to trochu obrací

apropó náš hand nade drak je taky ještě stále v komoře...a jakou sis dala čokoládku?

wlcice řekl(a)...

Studentskou pečeť, Andrejko, a jak víme, ta má klasické 200gramové balení... zahučela celá. Chvíli jsem váhala, co se zbylými 4kostičkami, ale pak se problém rychle vyřešil... :-)

Andrea řekl(a)...

No vidíš...a já si chtěla v albertu koupit tu limitovanou edici...hruškovou, ve středu akce začala a odpoledne měli už jen dvě bílé:-( taky děsnej krám..miluju studentskou:-)

Pisarka řekl(a)...

Konečně zpráva o lidském lékaři - nevyhynuli!!! Moc vám to přeju, i tu studentskou pečeť. Neštovice tedy ne.