Svatomartinský

11.11.2009

Dnešek považuji za šťastný den. Nikdo se nevzbudil s novou (neznámou) chorobou. Majda vyrazila (na vlastní přání) do školy a docela se i těšila. Měli besedu s policistou- a Majda si to moc chválila. Pan nadporučík jim prý všelicos vysvětlil, donesla si formulář s otisky vlastních prstů, tak má představu, co ji jednou čeká v případě, že poruší zákon. :-)

Martinka je stále doma. Už vypadá OK.Žádné další pupence jí nevyskočily, takže měla spíš mírnější průběh-co se hustoty výsevu pupínků týče ;-)

Neustále se dožaduje nějaké zábavy. To je docela náročné a k ježíškovi bych si osobně přála hlavně babičky a dědečky, aby alespoň v době nemocí a krizových situací  /které se v naší rodině vyskytují častěji, než je obvyklé/ byly po ruce jedny hlídací ruce.... ale už jsem velká holka, a tak vím, že přání se dělí na splnitelná... a taky na NEsplnitelná :-((

Potěšila jsem Martinu nabídkou, že ji vezmu do kuchyně jako kuchtíka, aŤ si vezme zástěru, že upečeme bábovku. Byla nadšená a během minuty připravená (no vida, když o něco jde, umí sebou švihnout...)
Nechala jsem ji připravit všechny suroviny. Pravda- při vyndávání vajec z lednice a nalévání mléka  do hrnku jsem se musela držet, abych nevykřikla a nezasáhla... dobrý. Ustály jsme to obě :-)
Martina levačkou míchala vší silou:


Bábovku jsme zdárně daly odpočívat do trouby. Martina běhala každou chvíli kontrolovat stav díla a vytrvale hlásila, jak vypadá a jak kyne...
Konečně nastal okamžik O a bábovka se mohla vyklopit. To bylo radosti!!
Hrdě hlásila: "Ty hnědý proužky jsem pekla já!" (lila titiž do formy z hrnečku hnědé těsto)



Večer přišla teta Lenka :-) Tak hned dostala ke kávě. Chválila hlasitě, tak se MaŤa tetelila blahem.
Probraly jsme s Lenkou zas takové ty věci kolem našich holek, které nás trápí... ale o tom až v jiném příspěvku.
Lenka dovezla pravé hořické trubičky a výměnou si odvezla knihu  "Matematické úlohy pro volné chvíle", která se v naší rodině nesetkala s ohlasem a nenašla svého čtenáře ani po letech čekání :-)
Za 1. náš vztah k matematice rozhodně není kladný a za 2. nemáme volné chvíle. Teta Lenka je náš pravý opak-u ní bude knize dobře ;-)
Vlk nám uvařil večeři, a tak ještě nabízela výměnu Vlka - do toho ale nejdu, ačkoli by si ji za svůj poslední příspěvek na blogu víc než zasloužil! :-))
Povozila jsem ji naším minibusem, takže z návštěvy odjížěla nabitá kofeinem i adrenalinem :-)

6 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Teda ta Maťa je tak šikovná! :-) Ano, i já nechávám Káju pomáhat při pečení bábovky a také trpím a raději zavírám oči, když vidím, jak to (levou rukou) míchá a jak rozlévá mléko... :-DDD

Andrea řekl(a)...

Neříkal někdo, že u NĚJ na blogu vaření není???A pak takhle vnadí,to je nefér. Prtoužky má ma´ta výstavní. A matematika je můj "nejoblíbenější" pocuc k nedělní kávě..brrr!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Bábovka vypadá bábovkatě-výborně.Vlka nedávej,leda by přišla karkulka:)Marcela

Anonymní řekl(a)...

Bábovka byla výborná, večeře od Vlka skvělá a taxi autobus řízený Markétou mě dovezl bez nehodu. Tak já zase někdy příjdu. Lenka

Daniela řekl(a)...

Šikovná kuchtička, myslím teda samozřejmě Martinku ;-) . Mějte se pokojně. Pa. D.

http://rozvedena.bloguje.cz řekl(a)...

První věta mě nadchla. Jak málo někdy stačí k radosti!!!