Novoročenky

14.1.2010

Snad ještě není pozdě na téma "novoročenky a PéeFka"

Nechci totiž už psát o sněhové kalamitě v Praze. Jezdit autem totiž musím :-(, protože Majda jinak nikam nevyjede, takže je zbytečné meditovat nad tím, jaké potěšení mi to činí.
Školník ve svém vztahu k práci se sněhem je stále na stejném bodě. Ani se ho nedotkl, nechá jej roztát... Majda nemůže do jídelny, protože ta je "chytřě" mimo školní budovu, takže jí asistentky donášejí jídlo do třídy a solidárně jedí z rendlíků taky. Díky jim. Taky by se na to už mohly vykašlat, když škola má takový aktivní přístup k realitě.

Pauzu v psaní blogu nezpůsobilo počasí, ani nechuť, ale jsem nějaká zavalená agendou a povinnostmi vůči různým institucím. Píšu ráda, ale styk s úřady mi nedělá dobře :-( Prostě mě to netěší!

Tento týden jsme doma definitivně zlikvidovali veškerou vánoční výzdobu-k velké nelibosti našich dětí. Probrala jsem i štůsek vánočních a novoročních přáníček. Poslední roky jich díky mailům a mobilům už tolik nechodí, ale stejně si ta pěkná, hřejivá a originální schovávám.

Jedním z nejoriginálnějších bylo třeba přání od asistentky Marušky. Přišla na návštěvu a z malé krabičky nám každému dala vytáhnout kartičku velikosti vizitky. Řekla, že nám přeje do nového roku citátem. Já jsem si vytáhla tento: :-) ... tak to se budu snažit dodržet  a uvidíme!



Další neotřelé PF poslala prostřednictvím svého zástupce firmy se zdravotními pomůckami OttoBock, od níž bude mít Majda lehátko do vany... (ovšem až vykoresponduju s nadacemi žádosti o příspěvek na koupi toho zařízení)
Přáníčko se nevešlo do schránky. Přišlo totiž v krabičce, neboť obsahovalo skutečnou rolničku! ;-)



A ještě jedna ukázka originality. Na tomto přáníčku si cením především toho, že vím, že autorka každoročně pro své přátele vymyslí a vyrobí krásné PF. Vše je dokonalé a uvnitř bývá ručně psaný milý a dlouhý  text. Nechápu, kdy a jak to stíhá, ale pokaždé mě tím moc potěší!  
(Díky, Dentro :-) )



Přání jsem si tu pročítala a říkala si, že kdyby se splnila třeba jen polovina všeho, co je v nich napsáno, byl by to velmi příjemný a dobrý rok! ;-)

Já osobně papírová přáníčka také posílám. Nakupuju každoročně speciální sérii u konta Bariéry. Jejich přáníčka jsou vždy pěkná a navíc mám ještě pocit z toho, že jsem alespoň symbolicky přispěla "na dobrou věc". Mám je ráda i proto, že nemají předtištěné texty, kam se stačí jen  podepsat.

Tak kéž se všechna přání stanou letos skutečností :-)!

7 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Krásná přáníčka... Ať se jejich obsah promění ve skutečnost!!!

Anonymní řekl(a)...

Markét, ať je líp, přáníčka jsou vskutku originální, tak co zápis? Už jste se nějak rozhodli, kam Martinku umístíte?

Pan WLK řekl(a)...

Už jsem jí umístil do postele.

wlcice řekl(a)...

...po půlhodině mohu zodpovědně prohlásit, že si Wlk je MYSLÍ, že ji umístil do postele ;-) ... a tak je to se vším... :-)

Marci řekl(a)...

nech vlka...,to je dost ,že píšeš, už jsem chtěla volat, mě neděs mé pocuchané nervíky..

Andrea řekl(a)...

myslím, že tou vselostí ty se řídíš..jak to máš vevnitř je samo o něčem jiném:-(

Moc hezký jsou ty PFka..a školníka zabij!

Jitka Neradová řekl(a)...

Na hezká přání není nikdy pozdě, jsou úžasná. Také mám ráda staré papírové pohledy a sama je také píšu, ale je nás málo. Pobavilo mě fiktivní umístění Martinky stejně jako výzva k zabití školníka. Tady je tedy vskutku veselo:-)