Pololetní vysvědčení

29.1. 2010  - pátek

Máme doma šprta! ;-)

Tím jsem zlobila Majdu, když  včera donesla domů vysvědčení. Měla radost a my jsme byli překvapeni. Na 3/4letním hodnocení měla asi 4 předměty nerozhodně, ale jak je vidět- poradila si s tím. Když ona má ale jednu vlastnost, kterou já postrádám: psát test jde s tím, že "všechno umí". A pak lamentuje, že to bylo "těžký a blbý a nedalo se to stihnout..."  (píše jí to asistentka - ehmehm...) No prostě existuje tisíc důvodů jen ne ten, že se místo učení hrálo na PC a  dlouho četlo se a všelijak jinak  se bránilo studiu :-)
Každopádně výsledek byl exkluzivní. (Mně to vždycky kazil tělocvik, ale z toho je "uvolněna" :-)) )



Za odměnu si Majda vyžádala "shopping". To je totiž taková móda - náctiletých školaček. Odpoledne jedou do Tesca, kde obcházejí krámky a nakupují. Už párkrát jsem s úžasem  stála a pozorovala, jak se některé z  těchto "malých dam" v obchodech chovají- v drogerii si zdarma vyrobí make-up, navoní se  a pokračují do víru "hadrových obchodů" - to, že by zboží spořádaně vracely na své místo ... to ani náhodou. Zajdou do kina, do "mekáče" ... nevím, na kolik jedno takové odpoledne vyjde, protože ho nehodlám do odpoledního programu svým dcerám zařazovat.

Majda si za ty "samý" směla něco přát. Toužila po řasence a samozřejmě po macdonaldích dobrotách, takže jsme pololetky strávily částečně v OC Letňany.


Řasenku jsme pořídily v DM a bylo to přesně "to pravé" :-))
Majda byla poučena, že ji rozhodně ráno nebudu ještě malovat, neb sama sebe těžko zvládám upravit a všechny ty povinnosti mi bohatě stačí. Odsekla, že se bude malovat SAMA!!
Tak to chci vidět... možná nám k těm všem neduhům ještě přibyde částečná ztráta zraku, až si pubescent vypíchne oko. ;-)

Majda hodnotila misi jako úspěšnou. Já si vypila macdonaldí kávu, prolezly jsme naše oblíbené H&M a C&A :-) Pořídily jsme i jeden dárek k narozkám, které má za pár dní- potřebovala nutně a neodkladně pyžamo s HelloKitty kočičkou. Dokonce v módní fialové barvě ... co víc si přát.

 Já měla taky radost, protože mi přinesla maminka dvou úžasných kluků, kteří ke mně chodí do kroužku, krásnou kytku. Prý jentak pro potěšení a pro radost... tak to mě tedy dostalo... to se mi taky denně nestává :-))
Takže díky, paní Kateřino!

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Markét, tak ta odměna byla na místě za takovýto nádherný snažení... U nás bylo první vysvědčení, stejný jako u Majdy, ale s tím se v první třídě počítá. Přesto jsme měli celá rodina radost a mířili jsme pro změnu do hračkářství, DM nás taky neminula.
Pohodový víkend všem

Marci řekl(a)...

to je teda šprtka..,šopovat pojedeme taky, až vyzdravíme...,jestli teda to někdy bude..gratuluji k inteligentní dceři..

Lucka řekl(a)...

Máte chytrou dceru :)
já jsem se poučila, neměla jsem ani potuchy, že takto se odměňuje dnešní mládež - resp. že mají taková přání.

Pisarka řekl(a)...

Šprtům zdar a gratulace a jejich rodičům zvlášť, co kolikrát s nimi musí vydržet.

Gabro řekl(a)...

Gratuluji Majdě k super vysvědčení! Tak to si tu odměnu vážně zasloužila :-). Koukám, že i s tou řasenkou si hezky poradí... Že zdravím šikovnou Vodnářku!!! :-)

wlcice řekl(a)...

Ano, Pisarko, je to tak.
My doma jsme neustále všichni školou povinní. Denně musím sbalit aktovku podle rozvrhu, pročíst v notýsku vzkazy od asistentky a v případě, že jsou úkoly-tak vše připravit, aby Majda mohla psát- a pokud už ji bolí ruka, tak sednout a dělat písaře. Učení jí naštěstí potíže nedělá, jen někdy zbytečně a dlouze diskutuje o důležitosti učit se to, co ji nebaví. Jinak musím říct, že mám radost, že se jí daří rozbíjet všechny ty předsudky o tom, že když je někdo na vozíku, nemusí být automaticky i mentálně slabší.... nad výroky a postřehy některých p. učitelek se opravdu bavíme. :-)

Daniela řekl(a)...

Majda je šikula, gratuluji. A přeji ať se takto daří i nadále.

Řasenka je super dárek a jako bonus bude ještě Majda procvičovat ruce ;-) . Co víc si přát :-) .
D.

wlcice řekl(a)...

:-D Danielo,
tak to je vlastně fakt- dostala řasenku ze zdravotních důvodů :-))

Andrea řekl(a)...

Nikdy bych nevěřila , že ty bys měla dmentní dítě...v tom ohledu jsem klidná...Markét, gratuluju..já mám dvě, které namejí dmenci diagnostikovanou, ale dle výsledků..no nebudem to rozpatlávat:-)
V naší blogové komunitě vedu na celé čáře:-))

ale aspoň jsem UŠETŘILA!

Jitka Neradová řekl(a)...

Líbí se mi, jak Majda umí najít cesty oddalující proces učení. Také jsem radši četla než šprtala matiku:-) Ale je fakt šikovná, blahopřejí jí i Vám.Jen tak dále. Řasenka je základ, na konci roku Tě čeká make up, pudr a další nezbytné propriety:-)

wlcice řekl(a)...

Jitko, jestli se zlepší, tak bude na konci šk. roku i makeup :-))

Aya řekl(a)...

Moc gratuluju a zase! Závidím. :o)
U vás se ta genialita dědí, u nás není po kom.
ALe radost mám i tak.:o)
Majda má dobrej vkus. Hello kitty bych taky chtěla...:oP

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

nedá mi nepochváliť Majdu za také úžasné výsledky v škole...
A svojimi prianiami je mi neskutočne sympatická - to že má rada zároveň knihy i ženské serepetičky a módu, je to proste ženská do koča i do voza...(ten čierny humor sa mi tam dostal nechtiac, je to myslené len a len pozitívne ;-)

prajem, aby ste si zimu užívali bez starostí...

Crnkapinka

wlcice řekl(a)...

Černý humor vítán, bez něj by to bylo k nepřežití ;-)

zuzi řekl(a)...

Teda, dostat nenadále kytku, to je něco!