Narozeninová oslava

6.2. 2010

Na sobotu byla naplánována oslava Majdiných narozenin v kruhu rodinném. Majda toužila poobědvat v číně. Odmalička mě s jídlem neskutečně zlobila - to jí tedy vydrželo dodnes. Jí jak vrabec a ještě každé sousto vědecky studuje, pitvá  a dlouze žvýká. Oběd tak plynule může přejít ve večeři :-) Má pár svých oblíbených jídel- těstoviny, palačinky, řízek... a víc už si asi nevzpomenu :-) Ale čínská kuchyně ji nadchla. Tam se nacpe dosytosti a já jen žasnu, jak rychle přežvykuje a futruje ;-)
Naše oblíbená čínská restaurace opravdu vyniká čistotou, personál mluví perfektně česky a hosty si vyloženě hýčká.
Vyfotila jsem alespoň detail zeleninové oblohy: motýl z mrkve ... zkuste si :-))

Nabídka v jídelníčku je velmi pestrá, naše děti si dávají  pokaždé "kuře tajemné chuti". Snažím se je přesvědčit, že by mohly ochutnat i něco jiného- třeba moji "plotýnku tří druhů masa".
Vypadá a chutná skvěle!

Čekání na jídlo si děti krátí malováním :-) Když byla Majda malá, pořád mluvila :-) a taky ráda psala. Ideální bylo vzít do číny blok a nechat ji opisovat čínské znaky :-) ...a byl klid.
Stejnou metodu úspěšně aplikujeme i na Martinu. ;-)


Babička upekla dort (oblíbený pařez), děti tak měly celé dopoledne co dělat, protože vyráběly z marcipánu šneky a lístečky a žížalky :-)

Majda byla spokojená, protože v pátek jsme zašly ke kadeřnici pro nový účes a ještě mě vytáhla do knihovny, kde nasyslila asi tucet knih - mezi nimi i  tolik žádané Stmívání, tak jsem zvědavá, zda ji kniha taky tak uchvátí.

10 komentářů:

Andrea řekl(a)...

tak ještě jednou vše nejlepší..ta čína je někde u vás?

wlcice řekl(a)...

Jasně, kousek od metra KOBYLISY

http://www.donghai.cz/

Byla vidět i v jedné scéně filmu "Román pro ženy" ;-)

Andrea řekl(a)...

no vypadá to moc dobře...i cenově..asi si taky budu přát k narozkám do číny

Lucka řekl(a)...

ten motýlek je neskutečný. Musím ukázat Vaškovi...

Laďka a Pavel řekl(a)...

Když se někdo snaží, to se tam pak chodí samo, co? :-) A pařez bude taky?

Janna- blog řekl(a)...

miluju čínu ;-) a ten motýlek je skvělej,ale jaksi nemám na takové piplačky trpělivost,takže zůstanu jen u obdivování 8-))

LenkaS řekl(a)...

Taky milujeme zajímavé restaurace. Ale Anežka nejvíce pizzerie. Škoda, že je ta Praha tak dalekooo. Už bychom tam jedli čínu. :-)

Jaffi řekl(a)...

Mňam! Vemte mě přiště s sebou! :o)

Marci řekl(a)...

závidím protože vím ,jak to mají dobré(chodím tajně na likérek).Jsem zvědavá,jak Majdu nadchne Stmívání...půjčíme zbylé tři díly.Bude se jí špatně číst v leže,jsou to "bichle"

Anonymní řekl(a)...

Majdo, dodatečně vše nej a nej k narozeninám!
A jak Marťa, co škola, už víte, jestli Vás vzali?
My jdeme na zápis dneska, za 2h :-)
draky