Nerada

28.3.2010

Blíží se konec března. Pro mne stresující datum. Poslední březnový den je tím nejzazším termínem pro odevzdání daňového přiznání. Achjo. Jak já to dělám, že mi to tu vždycky zbyde až na poslední chvíli?? Prostě věci, které NERADA, dovedu odkládat a odkládat... a to i za cenu toho, že začnu provozovat činnosti velmi nepopulární. Takže jsem třeba během pátečního odpoledne umyla všechna okna- a že jich v našem slunném bytě máme!! Vyprala záclony, vytřela... jen k těm účtům ne a ne sednout...
Celý víkend mě to strašilo, přesto jsme to vytrvale odkládala  a všichni "dobráci" žertovali (a neskutečně mě štvali!):  "Tak co? Už máš účto?" Až jsem jim vytřela zrak a ve 22:35 hrdě mohla říct: "No jasně"
Uf, to byla dřina. Pokaždé si vzpomenu na český film "Jen ho nechte, ať se bojí" - čím větší stres a časový pres, tím lepší výkon.
Takže hodinu před půlnocí - na Den učitelů :-)) se mi naskytl tento pohled:


No není to krása!? Jahoda koupající se v moři Bohemia  bublinek ;-))
 Příští rok to udělám včas! (slibuju si v duchu- NE nahlas!)

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Zrovna včera jsem četla v Ona Dnes MF článek Kouzlo prokrastinace. To je přesně ono:-)Heslo: Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a máš dva dny volna. Neznamená to ale, že by člověk nedělal nic, naopak. Dělá všechno možné, uklidí celý dům, "umyje okna", přerovná knihovnu, než by udělal to co má...
Jo a daňové přiznání jsem já podepisovala včera večer:-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Nu, to je přímo pohled pro bohy. Také ho mám moc ráda. A v odkládání nepříjemných povinností vynikám už od dávného mládí. Jediná výhoda je, že já si ty daně nepočítám, to životní minimum mi sčotnou v práci:-)

Blanka řekl(a)...

Tak to jsem přesně já, jak jsem v presu, tak pracuju nejlíp a stíhám i několik činností najednou. Jak na nás ale letos ve státní správě navalili ty novoty tak mám obavy, že budu muset začít dřív, než několik dní před uzávěrkou.

Lucka řekl(a)...

ta sklenicka je lakava, jeste aby to byl Brut :))
Priznani jsme dodelali vcera, dnes je podane. Dle meho muze jsme to letos zvladli s predstihem :D

Andrea řekl(a)...

tak my podávali dnes..i pei peníze na zaplacení daně jsme sháněli dnes..takže nejsi v tom sama!

Aranel řekl(a)...

U nás vyplňoval Pepa. Na poslední chvíli, to se ví. Ale šampíčko jsem nenalila a pro jahůdku do lesa neskočila :o)

Marci řekl(a)...

Buďte v klidu, Slávek to veze až zítra,dnes mu ještě chybělo jedno potvrzení, zítra je to prý akorát (na poslední chvíli).Jak to tak tipuju, v poledne zavolá,že nestíhá ať s tím na finančák zajedu já..
Jahoda vypadá lákavě.