Ubytování v hotelu

Ubytování jsme měli zajištěné v hotelu  Ripley Court Hotel, jehož poloha byla ideální- kousek od autobusového nádraží, kousek od vlaku, kousek od tramvaje a do centra coby kamenem dohodil. ;-)
Ceny za ubytování a jídlo jsou v Irsku (ve srovnání s našimi hotely ve stejné cenové kategorii) o dost vyšší.
Hotel byl starší, ale opravený, udržovaný a čistý.


Celý interiér byl pokryt kobercem s tímto "královským" vzorem- vedle každých schodů byl vždy samozřejmě nájezd. Hodil se nejen pro vozík, ale i pro těžké  kufry na kolečkách. V hotelu byl i výtah, kam se Majda pohodlně s električákem vešla (to také není vždy samozřejmostí ;-) )


Náš bezbariérový pokoj působil díky použitým barvám, přehozům a závěsům velmi útulným dojmem. Bylo v něm i dost místa pro vozík. Postele byly jak pro "princeznu na hrášku" - vysoké, měkké.
K vybavení pokoje patřil fén, rychlovarná konvice- na pokoji byly k dispozici sáčky s čajem a kávou a nádobí k tomu určené. Wlk si vyrobil vlastní redukci na zdejší 3kolíkové placaté zástrčky (ta, kterou jsme kdysi pořídila legálně v obchodě já, použitelná v Londýně nebyla- soudruzi v Číně asi někde udělali chybu ;-)) Tentokráte jsme ale nemohli riskovat, protože kafe a čaj si člověk dojde koupit, ale bylo třeba nabíjet Majdě vozík. Fungovalo to perfektně. Je to praktický muž! (a dobře zadaný :-)), že?)




Zajímavě vyřešen byl zejména sprchový kout. To pro mne byla novinka a musím říct, že to bylo asi to nejlepší bezbariérová úprava, co jsem kdy viděla.  Nevím, jak moc to ovšem bude patrné z mých fotek ;-) Sprcha  (vybavená speciální toaletní židlí) byla umístěna v rohu místnosti.
Podlahu tvořil jakýsi rošt a kolem dokola byla taková zavírací vrátka, aby voda necákala ven.
Pro větší soukromí šlo zatáhnout i závěs.

 
   

Výhled z okna našeho pokoje směřoval naštěstí do parku- takže ticho a klid. Hlídkovala tam i garda ( = policie).
V ceně noclehu bývá snídaně (B&B). Takhle vypadá irská snídaně. Fazole a pražená rajčata a klobásky, které se taky nabízely,  jsem s díky odmítla. Takže toto je vlastně jen torzo z toho, co oni do sebe všechno nasoukají :-)


Jinak jsme na jídlo během dne neměli moc času. Víceméně jsme se vždycky nějak odbyli- pizzou nebo nějakým těstovinovým salátem a jednou jsme zavítali do takového samoobslužného bufetu, kde zaplatíte 10euro a můžete sníst, co chcete- ideální- i Majda si zde vybrala :-))

Potraviny jsou v Irsku také poměrně drahé. Za 2eura pořídíte např.: kus pizzy, nealko nápoj či malé pivo  (plechovka), nebo středně velkou bagetku. Jídlo v restauraci od 8, obyčejný sandwich u Marks&Spencer 5. Pinta vyhlášeného piva Giunness v hospodě 4-5eur.  To píšu jen pro orientaci, protože všeobecně nemám ráda takové to přepočítávání a když už někam jedu, nehodlám si kazit pobyt tím, že tam budu pít jen vodu a tvářit se všelijak. Vyhradíme si určitou částku na kapesné, a a ta už je "odepsaná" z rozpočtu. Pokud něco zbyde- použije se to jinde, pokud ne- žádná tragédie pro rodinu.
Tradičně utrácíme za suvenýry, za pohledy  a mlsky a vůbec... ;-)

9 komentářů:

Daniela řekl(a)...

Teda to vypadá úžasně!!!

Jsem moc ráda, že jste si to užili a vpořádku se vrátili. Těším se na další čtení.
Pa. D.

Marci řekl(a)...

Vypadá to krásně,mají vše promyšlené,to je dobře,že jste si to užili

zuzi řekl(a)...

Milé povídání ...

Anonymní řekl(a)...

báječný čas:)...mám radost, že jste to prožili fajnově...a že vše klaplo bez problémů...:)Kačaba

thora řekl(a)...

The hotel room and especially the shower look very convenient. I'm glad you enjoyed your stay. I think that the prices in GB are generally very high.

Andrea řekl(a)...

Ta sprcha fakt vypadá zajímavě..a snídani bych si dala tak k večeři...a máš pravdu..Wlk je výýýýborně zadaný:-))))Mohl dopadnout i hůř:-)

LenkaS řekl(a)...

Souhlasím s Andy, co se týče Wlka, ale přidám, že by VŽDY dopadl hůř! :-)
Perfektní hotel a vše moc fajn.

Unknown řekl(a)...

Teprve teď mi došlo, co všechno musíte vyřešit,na co musíte myslet, než někam vyjedete. Ten hotel je pěkně vybavený, paráda!
Už se těším na pokračování:-)

Jitka Neradová řekl(a)...

Čtu to tady jako napínavý cestopis. Báječné čtení. V Dublinu jsem nikdy nebyla, tak si to tady vychutnávám. A s tím utrácením za suvenýry to mám stejně:-)