Na pouti

13.6.2010

V neděli odpoledne jsme vyrazili na pouť.
I když "na pouť" ... já mám ve svých vzpomínkách pouť spojenou s hlasitou hudbou, která vyhrávala různé melodie z několika amplionů současně a my přebíhali od atrakce k atrakci, přičemž nejdražší bylo svezení na autíčkách, které tuším stálo celých korun :-)) a domů jsme se vraceli šíleně upatlaní od cukrové vaty, kterou jsme zajedli nějakým buřtem a zapili červenou limonádou a to celé zavrřili požitím žužu hada, kterého jsme před požitím natahovali a poměřovali, abychom zjistili, čí je delší ;-)

Martinka ještě nikdy  na pouti nebyla- pokud nepočítám zhoupnutí se a svezení se na nějakých kolotočích u Kauflandu ;-)

Časy se mění, a tak dnešní pouť vypadá v mých (stejných) očích asi tak: komedianti (tak jsme jim vždycky říkali) se utáboří na louce mezi paneláky, kde rozbalí své kolotoče, skákací hrady, lochnesky, živé koně a poně, cukrovou vatu balenou v kelímcích a stánek s blýskavými "americkými" balonky, kdy ten nejmenší stojí 50Kč.
Žádná hudba (asi hygienik nepovolil hluk), jen rachot koleček jakési "bobové dráhy". Ceny atrakcí se pohybují od 30Kč za 3minuty jízdy, skákání či jiných radovánek. Když píšu od, myslím tím, že za míň nepořídíte NIC.

Tak jsme si užili, zážitky máme všichni - já zas po Xletech okusila pohled z výšky, kam mě vynesl drak, naučila jsem Martinku rozhoupat vestoje houpačku (za nás byly jen lodičky, teď si nemohla vybrat, do kterého pestrobarevného zajíce si nesedne ;-) ), tatínka jsem poté nacpala na autíčka (to mi nikdy nešlo a pravidelně jsme končila v chumlu několika aut, mnohdy coby viník nehody :-( ) a peněženka zažila během té hodiny takový průvan, že se asi taky divila, co se děje. ;-)

Martince se všechno líbilo. Ona je takový vděčný většinou pozitivně naladěný divák :-)

Majda si nevybrala nic z nabízeného, jen nutně potřebovala macdonaldí zmrzku, takže jsme to spojili s procházkou přes upravený park na Proseku. Je tam spousta vodních ploch- vodotrysky, vodopádky, ostrov...

...jen ty přejezdy pan architekt moc nedomyslel. Pro vozíčkáře jsou tyto panelové lávky nesjízdné, protože mezery mezi panely jsou tak velké, že tam zapadávají i kola sportovních kočárků...
Tak nevím, jaký to byl záměr, ale nám by asi více vyhovovala lávka, můstek... alespoň tu a tam by majitele koleček jistě potěšil  ...


1 komentář:

ivy řekl(a)...

My byli na pouti nedávno,tak vím o čem mluvíš.Ale když těm dětem se to toooolik líbí....Škoda,že neprodávají na žádnou z atrakcí permanentky. Martinka je odvážná,že jezdila na koni :-))