Syndrom osamělého stromu ;-)

7.6.2010

V pondělí ráno jsem s Majdou šla na ortodoncii. Druhý pokus :-) Rovnátka - tedy vlastně rovnátko!-jak mě paní dr. důrazně poučila, jsem vydrbala, přes noc louhovala v čisticím roztoku a společně s mobilem hned ráno vložila do kabelky. Klaplo to! Paní dr. provedla svými kleštičkami drobné úpravy, z ordinace jsme byly během pár minut venku a zas máme na 3měsíce pokoj. Bylo by prý dobré, aby Majda nosila rovnátko i přes den. Tak to tedy bohužel nemohu vyhovět. Jednak by jí vůbec nebylo rozumět, jednak najede vozíkem na nějaký hrb a bůhví co si kde překousne.
Zuby jsou záležitostí estetickou, obdivuji a závidím všem zuby bílé a rovné, ale myslím, že máme na řešení mnohem závažnější problémy. Mým cílem je zuby srovnat tak, aby na sebe pasovaly a dalo se jimi dobře kousat, což se s touto diagnózou často problém :-(

V čekárně jsem teprv vybalila snídani. Nevěděla jsem, jestli paní dr. nebude dělat otisky na nová rovnátka- tedy rovnátko :-), a tak jsem nechtěla riskovat, že se Majdě zase zvedne kufr. Majda zase jedla jako když nemůže, tak jsmem ji popoháněla, ať sebou laskavě hodí, že píšou písemku z češtiny- až se otevřely dveře vedlejší ordinace a vyšla naše paní zubařka- celá rozesmátá: "Já vás slyším! Jakpakto, že jste u mě už tak dlouho nebyly?"  Já žila v domnění, že byly...  "No, naposled loni v září!", dodala káravě.
Hned jsem začala štrachat diář, že se tedy objednáme a nešlo mi do hlavy, že jsem ty děti tak zanedbala...byť nevědomě. ;-)
Paní zubařka nás zná už dlouho. Operativně navrhla, že když chvíli počkáme, ošetří objednanou paní a Majdu pak prohlédne taky, abychom nemusely znovu. Ráda jsem nabídku přijala. Paní zubařka pečlivě prolížela každý Majdin zub tam a zpátky. A obdivně konstatovala, že nemá žádný kaz! No, tak to jsem se divila i já. Sama si totiž zuby nevyčistí. Je to vždycky operace... Uf, tak alespoň něco je OK!! :-))

Paní zubařka si oddychla, že nebude muset nic vrtat a jinak ošetřovat a optala se Majdy: "Co ségra?  Taky bych ji chtěla vidět! Jak se vůbec má?"
Majda s kamennou tváří odpověděla: "Nojo, naše Máťa. Už půjde do školy, ale pořád má syndrom osamělého stromu..."
Polkla jsem. Slovo syndrom mi nahání husí kůži...  Zubařka dosedla na okraj zubařského křesla, sejmula brýle, vykulila oči  a obě jsme se skoro jednohlasně udiveně zeptaly: "Co to je??"
A Madlena- aniž by hnula brvou- povídá: "No to jakože když bude široko daleko stát jeden jedniný strom, tak ona ho bezpečně trefí hlavou"
Vyprskly jsme smíchy. Madlena nás tedy dostala.
Tak i takhle vědecky lze nazvat to, čemu se u nás doma běžně říkalo: "čumí, kde co lítá"..a ono se to dá říct i vědecky a elegantně ;-)
Mám se co učit...  občas se mi totiž do cesty taky nějaký osamělý strom připlete  ... ;-)

8 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Tak "syndrom osamělého stromu" mě dostal a to jako dost :-DDD!!!

Anonymní řekl(a)...

Supr, ta Majda je ale číslo, unikátní termín :))) zuzi

Jitka Neradová řekl(a)...

Tak tím trpím taky. Jen jsem dodnes nevěděla, že se to jmenuje tak vzletně. Máme se vskutku co učit.

Anonymní řekl(a)...

Majda je prostě dokonale vtipná holka :-DDDD

Pafča

Miška řekl(a)...

Majdo,
dostalas mě:o).Řehním se tu u PS a rodina nechápe...

ivy řekl(a)...

:-D :-D co jiného dodat !

Lucka řekl(a)...

Majda je skvělá :))
musím se smát nahlas..

LenkaS řekl(a)...

Majda je supr! Po kom ten humor má?? :-)))