Daruj zážitek

31.7.2010

Žně jsou v plném proudu. Prázdniny se zítra přehoupnou do své 2.poloviny. Jak ten čas letí...


Letní měsíce jsou v naší rodině obdobím oslav- pořád má někdo svátky a narozeniny, a tak slavíme horlivě, neb máme na paměti, že za rok už může být všechno úúúplně jinak, aniž bychom se o to nějak výrazně museli přičinit ;-)

Volal Tchán. Chystáme překvapení pro Tchánovou, která v srpnu oslaví hodně kulaté kulatiny :-) Dárek dostane jeden velký-společný. Wlk ho obstará a v půlce srpna bude velkolepá oslava u nich na chalupě v jihočeské vesnici s příznačným názvem: PRUDICE :-))

Domluveno. Těšíme se. Přes rok se moc často nevídáme- přecejen je to trochu z ruky.

Minulou neděli zvonil telefon. Tchán. Myslela jsem, že jde  o organizační záležitosti, tak jsem vyřízení přenechala Wlkovi.

A bylo to tak:
Tchán s Tchánovou se usnesli, že pokud se na chalupu má vejít větší počet lidí, je třeba provést úklid. Znáte to... na chalupu se tu a tam odvezou věci, které doma spíš překážejí a zatímco v kontejneru na velkoobjemový odpad by jim bylo nejlépe, šup s nimi "na chalupu, za chalupu, před chalupu..." - a tam už zůstanou na věky.

Tchán se plahočil někde v dílně, když Tchánová kráčela s bednou sklenic a jiných užitečností vzhůru- po schodech na půdu. A pak se stalo něco... asi špatně šlápla, nebo se jí zatočila hlava- zkrátka letěla dolů, a ještě na ni  dopadla ta bedna s těmi užitečnostmi s náležitým zrychlením...  Po dopadu měla rozbitou hlavu a nevstávalo se jí nejlíp. Začala volat na Tchána. Ten nabyl dojmu, že Tchánovou snad přepadli, že tak strašně řve, a tak letěl zjistit, co se děje ... přitom špatně šlápl- a zlomil si nohu v kotníku.

Takže si zavolali RZ a jeli spolu pěkně do nemocnice, kde předpokládám svou historkou příjemně rozptýlili personál táborské nemocnice.

Tak si myslím, že dávat Tchánové cokoli jako dárek už je naprosto zbytečné. Dostala zážitek, na který jistě nikdy nezapomene. Lidi si nadělují seskoky padákem, lety balonem, ale kdo je schopen z fleku zorganizovat společnou jízdu záchrankou? :-))

Píšu až po týdnu, protože příhoda už má šťastný konec. Tchán sice ještě nějaký týden bude nosit sádru, Tchánová se stehů na hlavě zbaví už po neděli.... ale jinak je to OK (tedy v rámci možností a síly předchozího zážitku)...

Tak se opatrujte!! ;-)

12 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Když se z dramatické příhody stane veselá historka k vyprávění, je to vždycky fajn. Tak přeji tchánovi i tchánové (to je hezké pojmenování:-) hlavně hodně zdraví. A Vám všem veselou oslavu.

thora řekl(a)...

That story still made me smile despite the tragedy. The German word for this is "Tragikomödie" :-) Best wishes to both.

Lucka řekl(a)...

To je teda hustý zážitek!!
Hlavně, že to v rámci možností, dopadlo nakonec dobře..

Doufám, že oslava již takové grády mít nebude a v klidu ji užijete :)

Unknown řekl(a)...

Tak to je zážitek za všechny peníze! Hlavně, že jsou oba v pořádku.

Anonymní řekl(a)...

To se teda povedlo :) - hlavně že není nuda! A dopadlo to dobře. zuzi

Markéta a Luki řekl(a)...

Teda koukám, u vás v rodině se fakticky nenudíte :-))))
Hlavně že jsou oba v rámci možností v pořádku a na oslavě hlavně pozooooor na zdravííí :-))))

Emily řekl(a)...

Tohle nevymyslíš!!! Hlavně, že to má dobrý konec.
Můj tchán nejvíc vzpomíná na dovolenou, kterou strávil v zahraničí v nemocnici kromě dvou dnů celou. Takových historek. My trnuli hrůzou, co s ním bude, navíc znal tak dvě slova v příslušném jazyce. A on si užíval.

Blanka řekl(a)...

Uf, to je teda zážitek !

Andrea řekl(a)...

Vůbec se nesměju:-))))Cizímu neštěstí:-(

LenkaS řekl(a)...

U vás o zážitky není nouze. A tak skvělá vypravěčka jako ty nám vždy přinese veselý příběh.
A drahým rodičům brzké uzdravení!

Lucka345 řekl(a)...

Tak tohle je výborná historka! Myslím, že si ji budou vypravovat ještě dlouhé generace! :-D

wlcice řekl(a)...

:-) aktuálně: tchánům se daří dobře... tchán už zkoumá,jaké ekvivalenty se nabízejí místo klasické sádry... nebude přece 2měsíce ležet!! ... takže veselé historky v této kauze možná nekončí ;-)
... no, taky jsem počkala s vypravováním týden, abych nebyla spíš morbidní než veselá ;-)