Pštrosí farma

22.6.-2.7.2010

Další turistickou atrakcí je Údolí motýlů - řecky Petaloúdes- nacházející se ve vnitrozemí ostrova. Kdysi jsme "Motýly" také navštívili, ale pro vozíčkáře to moc pohodlné nebylo, avšak pro běžného chodce je to velmi příjemná procházka ve stínu stromů, jsou tam vytvořená nejrůznější zákoutí s padající vodou, posezení na lavičkách... -  Ovšem motýli se tam vyskytují později než v červnu. Nejsou to motýli pestrokřídlí- jsou to spíš takové černé můry ;-) Jmenují se Quadrina, protože na jejich malých hnědých křídlech je velmi dobře čitelná římská IV.

V těsném sousedství této motýlí rezervace se objevila ještě další: pštrosí farma.


Je to jakýsi zoopark. Ke vstupence (4eura za kus) si můžete ještě koupit za euro pytlík kukuřice. Pštrosi už návštěvníky netrpělivě vyhlížejí a sotva se nějaký objeví, nastane úprk celého pštrosího hejna k plotu a závody ve sběru kukuřičných zrn.

V zooparku byli k vidění i osli- těm jsme došli natrhat větvičky ze stromu. Jeden samým štěstím začal hýkat! :-) Nechali se drbat a hladit. Byli to osli vyloženě společenští.

Dále se zde vystavovali dva velmi opelichaní velbloudi, pár malých opic, které byly za dvojitým pletivem, takže nebyly ani moc vidět- nějací holubi a pávi... No zkrátka jsme zhýčkaní našimi zoologickými zahradami v Liberci a v Praze, takže tento zoopark snad ani doporučovat nebudu.

V obchůdku se nabízela vyfouklá pštrosí vejce za 10eur kus, dále mraky kýčovitých figurek ptáčků a peříček. Občerstvit jste se mohli brutálně pštrosím steakem a nebo okusit omeletu z pštrosích vajec. Nic z toho jsme neměli odvahu koupit.


Martina v autě vytuhla. Její noční život se někde musel projevit ;-)


2 komentáře:

Andrea řekl(a)...

no musím říct, že pražští velbloudi jsou zaky pěkně opelichaní..to v brně jsou krasavci:-)

Aranel řekl(a)...

A já bych brala to pštrosí vejce, skořápku. Jen tak najít potom někoho moc šikovného, kdo by ho dokázal proměnit na velikonoční gravírovanou kraslici :o)