Dětský mejdan

9.8. 2010

Na pondělní odpoledne měly naše děti naplánovanou oslavu Martinčiných narozenin. Majda neustále sledovala  mapu srážek, a podle toho, jak postupovaly nad územím ČR, měnila datum oslavy. Nakonec tedy vyšlo pondělí :-) 

Dětské narozeninové mejdany jsou v módě. V Praze se už nabízí se kdeco- od klasického  (a mnou zatracovaného) MacDonalda... až po pronájem bazénu či luxusního salonku v hotelu... , mnozí rodiče upřednostňují organizované "party", kdy si zaplatí animátora + občerstvení a nemusejí se o nic starat. Já nerada pluju s davem ;-) Podle mojí teorie je lepší děti vtáhnout do děje- takže naše děti si vymyslí a vyrobí pozvánku, napíší si, co chtějí koupit k jídlu, prostřou si stůl pro hosty ...no a potom tedy odpadají stížnosti typu: "..a my jsme ještě chtěli tohle a ono to tam nebylo..." a stejnětak je to i se zábavným programem. Starší děti už mají svoje nápady a představy o hrách- tak je mohou realizovat.

Děti přišly přesně na čas ověnčené dárkovými taškami :-) Začalo se klasicky přípitkem a dortem :-) - a potom už se rozjelo odpoledne her a soutěží - letos ve stylu "voda a všechno, co v ní žije"


Wlk - starý rybář- byl pověřen výrobou ryb, které se budou lovit pravým rybářským prutem. Je dokonalý- naskenoval, namnožil ve skutečné velikosti všechny sladkovodní ryby, opatřil drátěným očkem a výlov našeho namalovaného rybníka mohl začít. ;-)

Byl to boj! zapojili se všichni a pro velký úspěch se jelo i 2.kolo!

... pak se běžel slalom s kelímkem  živé vody  ...

Další disciplínu jsme někde vyčetla- spočívala v přenášení papírových rybiček brčkem ze souše do moře, které jsem vyrobila ze svého parea. Děti byly úplně skvělé. Tuhle soutěž neznaly, takže chvíli trénovaly, jak rybičku "nasát" brčkem, aby po cestě nespadla... a pak už lítaly sem a tam.

Potom jsem je tam Wlkovi nechala na čtvrt hodinky hlídat a vyrazila se staršími směrem do lesa připravit "bojovku". Hlavně, aby se šlo "po fáborkách" :-)

Starší děti už mají to výsadní právo, že si vymyslí atrakci-a tu pak realizují. Třeba Majda měla knihu hádanek, vybrala jich asi 5 a předčítala a děti hádaly.

V lese si zahrály na "lovce kožešin" , pak ještě hledaly v pískovišti 10 ukrytých velkých mušlí a nakonec se šlo "za pokladem" - krom jiného v něm byla ukryta i svačina :-))



Poklad byl nalezen, spravedlivě rozdělen a částečně sněden.  Šlo se zpátky na základnu, kde už Wlk roztápěl gril. Děti mezitím ještě hrály na schovku a na honěnou a blbly ve stanu...

V 7 večer jsme rozdali diplomy a každému taky skupinovou fotku na památku :-) a slíbili jsme, že "zase za rok" :-))

Uf, byla to tedy šichta, ale stálo to zato! :-)

... jen nějaká paní na domácnost by se nám hodila domů... já to fakt nesíhám a hlavně mě ty domácí práce ukrutně nebaví. Samozřejmě v 10večer došlo na žehlení, protože ta hromada mi už pomalu začínala přerůstat přes hlavu ... a to je při mém vzrůstu na pováženou :-))

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Tak to byla bezvadná oslava, děti si jí krásně užily, navíc, počasí přálo:-)

Gabro řekl(a)...

TO je výhoda narozenin v letních měsících :-). Paráda! Dobrá inspirace - ty rybičky přenášené brčkem...

Markéta a Luki řekl(a)...

V příštím životě chci být dítě ve vaší rodině :-))
Podle fotek si to děti pořádně užily :-)

wlcice řekl(a)...

Market, važ slova... tady to občas pěkně lítá! :-) Každý den rozhodně není oslava :-)))
ale za rok klidně přijeďte, bereme i vozíčkáře- trasa je plně bazbar. :-))

Markéta a Luki řekl(a)...

Market, slova važ raději ty, bo jak si to tady přečte Luki, že může dojet, tak ho tam máš coby dub :-))))

A myslím, že nebude sám, tak aby jste místo oslavy nepořádali doma příměstský tábor :-)))))

Andrea řekl(a)...

No taky bych to holka nevymyslela...jste dobrý!