Květinová tapiserie z Belgie

5.9.2010

 V neděli odpoledne jsem se s Martinkou vydala do centra Prahy. Potřebovala jsem ještě do Luxoru pro nějaké učebnice Majdě do školy. Vypadalo to tam jak při vánočních nákupech. Měla jsem je ale prozřetelně objednané přes internet, takže mě už jen čakala připravená hromádka k zaplacení. Rychle jsme vyřídily nákupy a zašly do cukrárny na dobroty.
Ovocný bar na Václavském náměstí je v 1.patře, takže s Majdou nedostupný, dneska jí to nebylo líto- užívá si na kurzu, takže jsme toho využily. Dobroty tam mají opravdu senzační!!!

Daly jsme si vlastivědnou vycházku. Směrem dolů pěšky na Staroměstské náměstí, kde byla tento víkend k vidění neobvyklá záležitost: květinový koberec utkaný z květů begonií. Begonie byly dovezeny z Belgie, která celou tuto akci organizovala u příležitosti svého předsednictví EU.
Květy byly vyskládány přímo na dlažbě a znázorňovaly symboly EU a Prahy.


Při pohledu zblízka bylo však vidět, že květiny jsou značně ovadlé...měly jsme přijít o den dříve :-(


Nicméně nápad to je roztomilý, takové hezké oživení všední šedivé dlažby. Foťáky turistů jen cvakaly. Na fotografy organizátoři mysleli, neboť vystavěli jakousi dřevěnou vyhlídku, aby si mohli fotit ty vzory pěkně z výšky.

Tak jsme si s Martinkou udělaly pohodivé odpoledne. Cestou na tramvaj ještě okoukly Prašnou bránu a Obecní dům...musím z toho svého prvňáčka začít vychovávat historie znalého Pražana :-)

1 komentář:

Andrea řekl(a)...

ty jsou i ovadlé moc krásné:-)