Rajčata nejcennější

20.9.2010

Seznamte se: toto jsou rajčata, která hnedtak někdo nemá!
Aby taky jo- cena za 1kg činila 2 236Kč.


A jak se taková cennost ocitla v naší domácnosti? Stačilo zajet na velký nákup do Makra.
Tam totiž moc nestíháte kontrolovat položky a jejich skutečné ceny. Na LCD displej pokladny není z úhlu vidět, navíc musíte kvapem zboží odebírat, protože pás ho tam jinak hrne na hromadu, další zákazníci s bezedným megakošem v nervózní frontě za vámi ... k tomu stres, že nestíháte dojet včas vyzvednout děti ze školy... no a při vybalování nákupu zjistíte, že položka 559Kč přísluší kolonce "rajčata 10ks". Paní pokladní se asi přehmátla a omylem stiskla ještě nulu...a bylo.
Snažila jsem se Wlkovi vnuknout myšlenku, že tam obratem dojede zpět a vysvětlí situaci... poslal mě do háje, že ze sebe nebude dělat blbce a toho času, co to zabere a ještě zbytečně ... a děsně prudil.

Opustila jsem ho. Na internetu jsme vyhledala spojení na Makro a jala se celou situaci vykomunikovat. Wlk se mi sice posmíval, že už vidí, jak mi tohle někdo "sežere", že "to by takhle mohl nakupovat každý"... nenechala jsem se odradit...a představte si, že jsem dobře udělala!!

Na reklamačním oddělení mě slečna vyslechla, vyptala na všechny údaje a všemožná čísla a poprosila o zaslání kopie faktury. Řekla, že se ozve... a ozvala se. Během půl hodiny zvonil mobil, že si vyžádala videozáznam- a opravdu bylo vidět, že jsem nekupovala celou paletu rajčat, ale pouze "vaničku".
Reklamace byla uznána a peníze vráceny na účet. Uff! ...no ale netušila jsem, že jsou nákupy takhle monitorovány... jak je vidět, občas se to člověku může hodit...doufám, že to monitorování nákupů zákazníků nemá moc stinných stránek ;-)

Tak mějte na paměti, že všechno se má alespoň zkusit! Kdybych byla bývala Wlka poslechla, nemám peníze, ani chuť na rajčata :--)


11 komentářů:

thora řekl(a)...

Mrs. Wlcice, respect! One thing I've learned in the past years: never ever ever ever listen to my man :-)))
Seriously, I think it's quite threatening that we are being monitored every second. Well, maybe it's not us the cameras are directed at, but certainly at the poor ladies working at the cashiers, but still. It was on our news today that all wireless payments effected in the supermarket are being "stored" in a big data bank somewhere. The location, the date and time and the total amount. We already belong to the well controlled & transparent species.

Emily řekl(a)...

Ha velký bratr nás sleduje.

Tak nevím je lepší mít zpět peníze, ovšem s pocitem že mi někdo kouká neustále přes rameno, nebo být okraden, ale nebýt monitorován?

Anonymní řekl(a)...

Tohle o Makru vím a je fajn, že to pomohlo.

wlcice řekl(a)...

Já tohle tedy netušila-možná je to někde napsáno na dveřích obchodu, ale tomu "monitorováno" rozumím, že mají kamery u drahého zboží.
Říkala jsem si, že buď mi budou věřit.. nebo (méně pravděpod. a asi i naivní), že mi řeknou,že se podívají na stav zboží ve skladu... kvůli dvacetikoruně bych se takhle fakt nevysilovala. :-)
Nenapadlo mě, že lze dohledat přesně,co mám na páse u pokladny. Má to svoje PRO i PROTI,jako všechno. Asi to tak mají všechny hypermarkety, takže bránit se proti tomu lze leda tak, že budu nakupovat jinde-ale kde? U nás všechny obchůdky s potravinami zmizely. Je tu pár "nonstopů"- benzinka, Vietnamci, kde je to ovšem s vysokohorskou přirážkou.

Markéta a Luki řekl(a)...

Je fajn, že to tak dopadlo, teď jen ať opravdu ty peníze pošlou na účet :-)
A monitorování - to je snad úplně všude, vždyť i na křižovatkách a na normálních ulicích jsme pořád pod dozorem :-)))))))
Tak nějak jsem si na to už zvykla, v Ostravě jsou kamery už i v některých malinkých obchůdcích. Holt máme tady dost nenechavých rukou ...

Aya řekl(a)...

No valím bulvy. Jsi akční žena. Seženem ještě jednu do trojky a zahrajem si Charlieho andílky III.? :oP
Co? Hlásí se někdo?

Jitka Neradová řekl(a)...

To tedy zírám, velký bratr mě docela děsí,ale tady posloužil správné věci. Což ovšem není pravidlo, bohužel. Ovšem souhlasím se všemi, co obdivují Tvoji akčnost- a budete-li s Ayou a někým akčním třetím Charlieho andílci po česku, tak já o Vás napíšu:-)

Unknown řekl(a)...

Přidávám se k ostatním, to byla akce za všechny peníze! Mě by vůbec nenapadlo, že se dá takový problém s účtem vytelefonovat

Andrea řekl(a)...

No já se svým sebeprosazenín bych brečela doma:-(jsi hvězda:-)

LenkaS řekl(a)...

Dovedu si ten domácí spor představit, kdo tam zavolá a vyřídí to. :-) A výsledek je tu. Líná huba = holé neštěstí. Odměna Tě jistě nemine.

Marci řekl(a)...

jSEM PRO LECOS,ALE NA ANDĚLA NEMÁM...JÁ BYCH ÁS HOLKY URČITĚ PROZRADILA