A co pořád děláš?

17.3.2011

Žiju v poklusu. AŤ se snažím sebevíc, nikdy nemám hotovo vše, co si myslím, že bych mít měla. Nestíhám. Přitom se nedá říct, že bych vysedávala u televize, či znuděně čučela z okna, nebo obrážela shopping centra jentak bez konkrétního cíle. Někteří nechcápou.
A co pořád děláš, že nezavoláš...nepřijdeš... nenapíšeš... a nebo cokoli jiného?, ptají se ostatní.

Nojo, co já pořád dělám?
Čtvrtek byl zářným příkladem mého "normálního" dne, kdy dělám pořád něco, ač to tak nevypadá.

Ráno klasika: vyskočit na zvonění budíku, cestou do koupelny zapnout vodu na čaj a kávu, cestou zpět oznámit ratolestem alergizující frázi, že  "škola volá". Při tom všem přeskakovat řvoucího kocoura, který se hlásí o druhou snídani a nebo honí balonek po bytě, aby na sebe upozornil.
Nachystat dětem krmi do krabiček, pití- snídani, uhlídat Martinu, aby ještě něco bezděčně nevyndala z aktovky a aby neodešla v bačkorách. Rozvézt děti do škol.

Ve čtvrtek chodím do práce až na 12., takže dopoledne obvykle trávím  nákupem potravin a žehlením, nebo jinými odpornými domácími pracemi. Vždy to neskutečně rychle uteče a oběd jím v klidu málokdy.

V práci se nezastavím, mobil neberu, ani nepíšu sms- není čas- prostě to nelze. V 5 večer končím, zpravidla si tam v klidu sednu, dopiju svoji láhev minerálky, prohodím pár slov s uklizečkou a vyrážím k domovu.

Po půl šesté se hrabu po schodech do bytu a už se na mě sbíhají! Kocour opět huláká a hlásí, že miska je prázdná; Majda se chlubí svými studijními úspěchy a oznamuje, že Martina je asi nemocná. Mám sto chutí sebou praštit a předstírat smrt. Odhodím promoklý kabát a ženu se do pokoje. Martina má na první omak teplotu. Teploměr pípá na údaji 38,3. Martina si stěžuje na bolest uší a krku. No, podle mého angína jak vyšitá.
Rychle ji pakuju, pospícháme na ORL na polikliniku. Zákon schválnosti funguje 100%- zrovna dneska mají zkrácenou pracovní dobu do 16:00.

Tak znovu do auta a hurá na Bulovku. vyzvednout lísteček za 90Kč jako poplatek za pohotovostní službu, a pak už jen ulovit nějakého doktora. Sestra je vlídná, vyptává se na podrobnosti, mylně ji informuju, že už jsme tam určitě byli. Po několika minutách vyleze, že tedy nebyli a požaduje doklady na vyplnění karty. Omlouvám se,... nojo, kdo si to má pamatovat! Na Bulovce jsme jak doma, s kým a čím...to už se mi vážně plete.
Sestra je v klidu, usmívá se a tvrdí, že to nevadí ;-)

Sedíme s Martinou v čekárně a ona pořád mluví. Mluví úplně o všem. Nepřestává, ani když na mě mluví sestra. Asi ta teplota...  V momentě, kdy přibíhá mladý zavalitý doktor, Martina hlasitě komentuje: "Fuj, doktorem bych nechtěla bejt. Všude samá krev. Já radši budu stavět domy..."
Okřikuju ji, ať je ticho!!!
Doktor už z dálky halaká: "Martino, tak co je?!" ... aha, už je informován! :-) )

Martina se s klidem usadí do vyšetřovacího křesla a pořád mele pantem. Doktor se tlemí. Martina zmlkne v momentě, kdy jí doktor naučeným trikem chytí jazyk do gázy a do krku jí strčí špachtli. Doktor konstatuje, že je to fakt angína :-(( Antibiotika dobrala přesně před týdnem. Doktor nemá radost, já už teprv ne. :-((  Napíše nám recept, všechno vysvětluje, komentuje svůj nález a pochválí nás, že jsme přišly včas. Oba se loučí s úsměvem. Beru recept na léky a zprávu a táhnu Martinu ven z ordinace.

Cestou domů lékárna a na základně jsme opět v 18:30. Wlk zatím připravil večeři a vyřídil s Majdou úkoly do školy. O půl osmé odchází na volejbal.
Martinu jsem založila do postele, jdu na večerní hygienu Majdy. V půl deváté mám pocit, že už musí být "zítra"- den mi připadá neskutečně dlouhý.
O půl hodiny později jsem "tuhá" - nestihnu si ani uvařit kafe, Wlk mě nachází spící v polosedě. O půlnoci Martina bere ATB. Ožiju, alespoň vycídím vanu a umyvadlo, přečtu asi dvě stránky v knize a zhasínám. na budíku je půl hodiny po půlnoci.

Tak to je to, co pořád dělám... pečuju, pracuju a neustále řeším nějaké nečekané situace - to mě zdržuje úplně nejvíc!!

12 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Trošku mi to něco připomíná :-). Doufám, že zítra obě odvezu do školky a budu alespoň pracovat v klidu!!! Tak hodně zdaru při léčení! G.

Anonymní řekl(a)...

Že by mi to něco připomínalo? Těšit tě může snad jen to, že v tom nejsi sama. J

Jarmila řekl(a)...

Taky mi to něco připomíná a hodně. Ale nezoufejte, dočkáte se i lepších časů. Spíš nebudou lepší, to není přesné. Pak to už nebude tak hektické :-)
Ale obdivuju kočky a kocourky, jak dokážou i tak dost hustou atmosféru ještě zahustit :-)

Andrea řekl(a)...

kdybych řekla,že to mám podobné,lhala bych..máš to ztížené...ale pamatuju kdysi,když byly první děti malý, že jsem pravidelně vytuhla na gauči..v sedm, nebyla jsem schopná únavou dojít do postele..po celém dnu...Už bych to nedala....to vím jistě...tělo je starý..

ivy řekl(a)...

Markéto,jsi dobrý diagnostik :-)a snad to přispěje k rychlejšímu uzdravení Martinky.
Můžu tě ujistit,že je to všude stejné...
Právě přišlo jaro,tak snad už bude všude líp :-))

Danka a Jaro řekl(a)...

Na Martinku myslím, snáď bude čoskoro zdravá. Mám pocit,ž e táto zima je extrémne hnusná, čo sa týka chorôb a bacilov.

K. řekl(a)...

No, to mate teda rusno, porad...
Preju, at je Martinka hlavne brzo zdrava a nikdo jinech nic nechytne.
Za chvili taky letime k Dr., uz aby to slunicko vyhnalo vsechny nemoci pryc.

Hezky prvni jarni den!!

Anonymní řekl(a)...

Markét, to ted byl den.:( Chuďátko Martinka. To mě vždycky děsí, dítě doma, dohánění učení, ach jo...

thora řekl(a)...

And in addition to all that, you still manage to write your blog. I raise my hat to you.

JaninkaD řekl(a)...

Ahá takhle se to musí! Chytit jazyk do gázy, aby bylo chvilku ticho...jdu obhlédnout lékárničku a vymyslet jak budu chytat jazyk třem dětem najednou:o)
Martince přeji brzké uzdravení!

LenkaS řekl(a)...

Tak zas nějaká choroba. Vy si taky nikdy nedáte pokoj. :-( Brzké uzdravení Martince!
A co pořád děláš? Že jsem se Tě taky ještě nezeptala. ;-)

Lucie řekl(a)...

Jsi superžena! :)