Domácí cirkus

23.- 24.3. 2011

Máme doma cirkus- doslova i dopísmene ;-)

Marod se uzdravil již natolik, že v posteli přes den nepobývá ani minutu. Vyžaduje zábavu. Dopoledne mu ji dopřávám já- věnujeme se písance a počítání... takže žádná velká radost a nadšení.

Odpoledne s tatínkem je to jiné- zatímco já pracuju, hlídá tatínek, a  ten je ochoten uskutečnit kdejakou skopičinu, neb se nestresuje tím, že se někde  udělá binec. Má tu vzácnou vlastnost, která je patrně vázaná pouze na chromozom Y, nevidět nepořádek a ještě ho  s úsměvem šířit.

Martina přišla s nápadem, že udělá domácí cirkus (jako by toho tady nebylo málo!!) Vžila se do role provazochodkyně. Tatínek ihned z kabelu od tiskárny vykouzlil provazochodecké lano, Martina se náležitě vystrojila, rozevřela paraplíčko a už balancovala.

Když to pěkně natrénovala, vyrobila vstupenky a pozvala všechny na vystoupení.

Součástí exhibice bylo i krocení divokého tygra Tobina a jeho zavření do klece. :-) Tobin podlehl lacinému triku a poslušně sbíral kousky krmení, které ho zavedly až do proutěné přepravky, kde za ním zaklapla vrátka a bylo... sklidil potlesk, ale bylo mu to srdečně jedno :-)

Ve čtvrtek ráno jsme s Máťou šly na kontrolu k paní dr. Paní dr. se vrhla na odběr krve- to Máťa nečekala, ale chovala se vzorně. Ani nepípla! Dr. konstatovala, že angína se jeví jako zaléčená. Hurá!!

Pozvala jsem Martinu do místní sámošky, aby si vybrala odměnu za hrdinství. Chtěla koupit housku s mákem. Za 3Kč. Nic víc nežádala... (někdy fakt netuším, kde jsem ve výchově udělala chybu... :-) )

Zavolat na výsledky krve jsem samozřejmě zapomněla- respektive jsem si na to vzpomněla v 6 večer...  Ale objektivně se mi pacient jeví jako uzdravený a v pondělí pošupajdí do školy :-))
Snad tam vydrží alespoŇ týden...


8 komentářů:

ivy řekl(a)...

Provazochodkyně je úžasně barevně sladěná a dle popisu to muselo být pěkné a veselé představení.
Při Martinčině skromnosti se ani nebudu ptát,za kolik prodávala vstupenky :-))

Lucka řekl(a)...

Martinka je výborná, s tatínkem to umí - všude je to stejné :))

Přeju, ať nic dalšího nepřijde!!

Aranel řekl(a)...

Martinka si za odměnu vybrala housku zapletenou s mákem, prostě "karáska" :o)

wlcice řekl(a)...

Ivy: vstupenky samozřejmě rozdávala zdarma :-)))

Aranel: jasně že karáska.. za 3kačky :-)) je úžasně ekonomická. Jsem ji přemmluvala alespoň na koblihu, ale kdepak :-) Je prostě skromná... ;-)

Andrea řekl(a)...

tak přeju, a´t tě OČEKÁVÁNÍ nezklame..mysli na Čtyři dohody:-)))

Katka s Nancy řekl(a)...

Vy se v doupeti opravdu nenudite, ... muselo to byt super predstaveni!

Amelie řekl(a)...

Super fotky.

LenkaS řekl(a)...

Martinka je rozená provazochodkyně! Asi jsem v dětství málo trénovala a teď ten balanc v životě udržet mne stojí velké úsilí.
Cirkus doma taky máme! Ale trošku jiný. ;-)
Moc zdravíme všechny Wlky!!