Šest tanečních hodin s Pavlem Křížem

3.3.2011

 Už několik let jsem toužila vidět představení "Šest tanečních hodin v šesti týdnech" v divadle Ungelt. Jenže sehnat vstupenky se mi nedařilo. Stále vyprodáno. :-(
V listopadu dostal představitel hlavní role- Oldřich Kaiser - z divadla  výpověď, a tak jsem litovala, že už tento povedený kousek neuvidím.

Náhoda tomu asi chtěla. Na návštěvu se ohlásila naše nejvzdálenější Majdina asistentka Katka (z Vítkova), a protože za týden oslaví narozeniny, rozhodli jsme se ji obdarovat zážitkem. Pročetla jsem programy divadel- a zavítala i na nové www Ungeltu. Nabízelo se ještě pár vstupenek na nové nastudování této hry- roli učitele tance dostal Pavel Kříž.  Tím "pár vstupenek" měli na mysli doslova dvě: jedna do 1.řady a jedna do 7. Chvíli jsem váhala, ale pak jsem je vzala obě :-)

Divadlo Ungelt je maličké. 7.řada je vlastně řadou poslední ;-)  Nachází se ve sklepení románské budovy zz 11.století. Divadelní klub je vybaven židlemi, které darovaly významné osobnosti kulturního a veřejného života.


Představení "Šest tanečních hodin v šesti týdnech" je příjemnou podívanou. Pavlu Křížovi role učitele tance neuvěřitelně sedne- asi hlavně díky vítězství v soutěži StarDance 2010. Partnerkou je mu Chantal Poullain, která si ho najme jako soukromého učitele tance. Jejich konverzace je odlehčená a velmi vtipná, až postupem času se ukáže, že oba hrdinové mají své 13.komnaty plné kostlivců.

Katku jsem usadila do 1.řady, aby měla herce nadosah.
A jaké bylo překvapení, když se vedle mne do 7.řady posadil sám pan principál- Milan Hein- alespoŇ bylo komu sdělovat své dojmy ;-)  Jednalo se totiž teprve asi o 3.reprízu, takže tam byl "pracovně"- psal si poznámky, aby vychytal ještě poslední mouchy... a je velmi komunikativní :-))

Oba herci sklidili dlouhý potlesk (zaslouženě!) Jediné, co mi trochu vadilo, byla mluva paní Ch.P. Vím, že ten nečeský přízvuk k ní neodmyslitelně patří a někdy působí komicky, ale občas jsem díky němu textu nerozuměla- nebo něco přeslechla...

Po představení jsme si ještě s Katkou daly 2deci v divadelním klubu, abychom poseděly na různých židlích ;-) a probraly své postřehy. Pak už jen  malá  noční oblídka Staroměstského náměstí- a tramvají až domů...

Toto představení bude Ungelt hrát i na své Letní scéně   na hradčanském Novém Světě (ta je bezbariérová). Předprodej vstupenek byl již zahájen- tak neváhejte, vážně stojí za vidění!

2 komentáře:

Aranel řekl(a)...

Chantalka je taky ...no řekněme hlasitá :oDDD tak to je prima, další skvělý kulturní zážitek a pro nás tip. Krásnou neděli Wlci :o)

Andrea řekl(a)...

Tak Lidu..spoléhám na tebe, že seženeš:-)))

A Markét..tak to chápu, že je lepší než kafe před anglinou...