3.čtvrtletí

15.4.2011

Kdo má děti školou povinné, jistě má i jeho život školní biorytmy - tedy pravidelné návštěvy školy v rámci třídních schůzek.

S Majdou je to všechno "jiné" - tedy speciální ;-) Vše potřebné obvykle řeším individuálně a hned- nečekám na třídní schůzky. Problémy se nikdy netýkají prospěchu- Majda i teď v 8.třídě donesla krásné hodnocení a opraví-li si dějepis a zeměpis, bude mít asi zase samé jedničky. Ale musí chtít sama. Loni kupř. došla k závěru, že učit se názvy a hlavní města všech republik bývalého Sovětského svazu je blbost a že pro ni bude příjemnější strávit odpoledne s rozečtenou knihou, donesla pak na výzo jednu dvojku ze zemáku. Její problém. My už jsme si ji pak jen "vtipně" dobírali :-)) Sovětský svaz byl vždycky nevyčerpatelným zdrojem vtipů, že?;-)

Letos přibyly další školní povinnosti- Martinčiny, a tak jsme se stali přáteli ještě další ZŠ.

Martinka se minulý týden ptala, jak dlouho ještě bude do školy muset chodit :-)) Podívali jsme se na sebe s Wlkem a já jsem optimisticky odpověděla: "No, ještě 8let a malý kousek..."
Wlk pohotově a realisticky dodal: "Když to dobře půjde! Já bych to viděl spíš na 9-10"

Martina totiž donesla pětku! A kupodivu i věděla, z čeho ji obdržela. Z matiky. Vyzvídala jsem hned v autě: "Za co??!"
A ona s klidem: "Joo, to nevim, ale pani učitelka ti k tomu napsala i červenou poznámku, tak si to pak v klidu přečteš..."
(V KLIDU!!! To dítě váženě nemá vůbec pud sebezáchovy...)
Pětku dostala, protože nedělala to, co měla. A to, co dělala, bylo ještě špatně... achjo.

Učili se psát velké V. Tvářila se všelijak. Jen ne nadšeně. Tak jsem se snažila ji motivovat a pobízela jsem ji k výkonu v písance: "To se ti bude hodit. Konečně se budeš umět podepsat psace i příjmením, viď..."
"Já se podepisuju psace i s příjmením, ale píšu malý V, protože na to umím napojit další písmena. U toho velkýho mi to nejde, takže ho používat nebudu...", odvětila s tím, že má ve věci jasno a nebude to v dohledné době měnit.

Na třídní schůzku byl vyslán Wlk. :-) Donesl poznámkami popsané dva listy papíru a přišel náležitě pobaven dotazy některých rodičů a tak vůbec... :-))

10 komentářů:

Petra řekl(a)...

Martinku fakt žeru :-) Taky mám doma prvňačku.

Baruschka řekl(a)...

Martinka fakt nemá chybu! :-D U nás jsou třídní schůzky jen na začátku roku a v květnu. Zvláštní.. hodnocení zatím Aňa nedostala.

Iva řekl(a)...

Martinka je supr, ale hlavně , že se Wlk pobavil ne ...

Lucka řekl(a)...

Martinka je můj oblíbenec :))
A pud sebezáchovy jsi měla ty, že jsi poslala na třídní schůzky Wlka :)

Markéta a Luki řekl(a)...

Martinka nikdy nezklame :-)

Daniela řekl(a)...

Martinka je vtipná :-), ta se v životě neztratí. Nás čekají třídní schůzky po Velikonocích, tak uvidíme. Hezké jaro vám všem. D.

Andrea řekl(a)...

Co bys čekala?:-))U wlčího dítěte:-)))

Laďka a Pavel řekl(a)...

No Martinka je teda číslo :-) Fakt se bavím a jen jsem zvědavá, co jednou potká mně :-))) Ladka.

Unknown řekl(a)...

Martinka si dělá všechno po svém, myslím si, že jto do života plus:-) Horší je to pro rodiče, ale vy to ustojíte:-) Majda je šikula, i kdyby to nevybrala,docela jí chápu:-) je to krásné vysvědčení!
Přejeme krásné Velikonoce!

LenkaS řekl(a)...

Přejeme příjemné Velikonoce!
Majda je hvězda, samé 1 v osmičce se hned tak nevidí.
Martinka je taky hvězda samozřejmě! :-)