LaFabrikový Bláznivý Petříček

16.4.2011

Mám ráda ten alternativní prostor La Fabriky, a tak jsem ani chvilku neváhala, když se v předprodeji před dvěma měsíci objevily lístky na hru Bláznivý Petříček. V hlavní roli dvojice, která se během té doby stala vyhledávaným soustem pro bulvární novináře a zaplnila stránky všech  senzacechtivých deníků, tedy Vojta Dyk a Tatiana Vilhelmová.

Vilhelmovou znám především z Dejvického divadla, kde bývá výborná; Dyka zas registruju jako skvělého zpěváka, ale hrát jsem ho viděla pouze ve filmu "Ženy v pokušení".

Těšila jsem se, bylo opět vyprodáno a již tradičně nečíslováno. Tohle mě vždycky tak trochu rozhodí- jako frontový bojovník jsem značně svazována pocitem "že to nemám zapotřebí se někde šťouchat" - radši bych si připlatila a měla vyhrazené konkrétní místo, abych mohla v klidu dojít na své místo a nebýt tlačena vřavou do sálu.

Hra Bláznivý Petříček je vlastně "na motivy" stejnojmenného Godardova filmu, kde si hlavní roli zahrál J.P. Belmondo. Film jsem neviděla, a to byla asi taky chyba!

Herecké výkony parádní-  VD + TV spolu hrají zamilovaný pár na útěku, takže kdo jiný už by to měl zahrát líp :-)) Během hry spolu tak různě důvěrně laškovali a rozesmívali se navzájem... Jen jsem stále čekala nějaké rozuzlení v úvodu nakousnutých scén, které se pak jaksi nekonalo.

Zhlédnout předem film je určitě vhodné a pro pochopení  náznaků patrně nezbytné.
T.Vilhelmová mě opět přesvědčila, že je obdařena velkým hereckým talentem. Některé scény vyvolaly v hledišti salvy smíchu, ale podruhé se na tento kus nechystám... trochu mě mrzí i zjištění, že se herci "odbourávají" pravidelně ve stejných místech... (scéna při tankování do auta a další...)

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

To vypadá zajímavě...Když čtu tvůj blog stydím se, že kulturu moc nestíháme...

Markéta řekl(a)...

S nečíslovanými místy ve Fabrice mám taky velký problém (asi proto, že tam tak moc ráda chodím). Mnohokrát jsem byla svědkem velkých tahanic a hádek o místa a to od lidí, v jejichž věku to bylo více jak nedůstojné. Co se týče "Petříčka", tak zjištění, že ty "neplánované" Dykovy záchvaty smíchu jsou vlastně ve scénáři mi přijde dost velký zklamání. Použít tohle jako záměr mi do ty hry přijde jako amatérský.