Na Barování v Lucerně ...

19.4.2011

Velkolepě inzerovaná akce, na kterou jsem původně nechtěla jít, ač tento pořad Sandry Novákové a Filipa Rajmonta založený na improvizaci miluju a jsem na něm už rok závislá :-)
Nechala jsem  se strhnout davem, že to určitě nebude špatný a že Lucerna jistě není tak hrozná, jak líčím a že když už nic jiného, bude mě hřát pomyšlení, že jsem koupí vstupenky přispěla na dobrou věc- tedy na Linku bezpečí.

Tak jo. Koupit lístky nebyl problém, dostalo se pohodlně  na všechny zájemce.

Hodinu před začátkem jsme bloudili po Lucerně a hledali nějaká volná a nezarezervovaná místa k sezení, odkud bude vidět i na podium.
Celý parket byl poset stolečky a židličkami, které měly navodit barovou atmosféru. Měly však jen jednu vadu: byla to rezervace pro nositele zvučných jmen, a tak jsme měli smůlu.


Skončili jsme až na 2.balkoně, kde byl strop nadosah.

 
Účinkují jsme měli hodně z nadhledu, slyšet bylo bídně- rozumět skoro vůbec  :-(( Fotky jsou tentokráte opravdu ilustrační a snad při troše fantazie bude zřetelné, že právě přichází Sandra Nováková a Filip  Rajmont, aby uvedli své megaBarování.



Viset z 2.balkonu dolů mě dlouho nebavilo. Opustila jsem své pracně vydobyté místo a vydala  se na obhlídku Lucerny, potkala spoustu známých, kteří na tom byli podobně- kroužili a hledali, kde by se upíchli. Cestou jsem  zakoupila dvě deci vína v plastovém kelímku a šunkový chlebíček, ale ani to nevylepšilo požitek z koncertu.

Hvězdní účinkující se dostavili v hojném počtu, fanynky byly velmi rozladěné z toho, že se nedorazil inzerovaný  idol Vojta Dyk, Ondra Brzobohatý měl u klavíru dlouhou šichtu, T-mobilový kouzelník Richard Nedvěd kouzlil, ale při pohledu shora  se z některých triků vytratil moment překvapení :-( ;  Matěj Ruppert zpíval dokonale, ale v Lucerně z jeho zpěvu nemrazí- je tam totiž k padnutí ... všichni se snažili, jen pro mě osobně to s Barováním nemělo nic společného. Klubovou atmosféru Malostranské besedy do vyhlášené Lucerny zkrátka nikdo nepřenese.
Celebrity sledovaly, kdo je kde fotí a pozoruje, což v Besedě, kam  se novináři běžně nedostanou, odpadá a chovají se všichni uvolněně a nestrojeně.

Takže (mým soukromým) závěrem:
charitativních akcí je třeba, díky Sandře za ten nápad.
Barování nezavrhuju, byť mě poněkolikáté rozladilo to "nemít si kam sednout"- zdá se, že tenhle problém organizátoři řešit nehodlají.
Tentokrát jsem z koncertu odcházela opravdu především s pocitem, že vše bylo "pro dobrou věc"
... snad si 15.května v MB  spravím chuť - nejsem zkrátka lucernový typ :-)






Videa vybírám ze svých úlovků tentokráte jen dvě mizerná:

Sandra Nováková s "Pejskem":



Závěrečná hromadná ....

9 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Úplně s tebou souhlasím. Nebyla jsem na tom "opravdovém" Barování, ale bylo mi jasné, že to má jistě jinou atmosféru. My stáli dole, koukali mezi dvě hlavy, aby jsme viděli alespoň kousek plátna nebo účinkujícího. Brzy jsme to vzdali :-(. Ale bylo to na dobrou věc (a to se ještě Pavle povedlo první koupené lístky ztratit, tak kupovala nové...).

Unknown řekl(a)...

Ony ty velké mega akce většinou za moc nestojí, Lucerna je ta takovou akci moc veliká...Ale jak píšeš, je to na dobrou věc, to potěší:-)

Markéta řekl(a)...

Souhlasím s každým slovem, co jsi k tomu napsala. Celkově si myslím, že ta Lucerna byla velké zklamání oproti tomu, co jsem čekala :(

Anonymní řekl(a)...

Musím Vás smutněě informovat,že píseň.co pěla Sandra Nováková,Pejsek,není její a že tedy na dobré účely vykrádá skupinu Traband,no její škoda:-))

wlcice řekl(a)...

Jé, tak to přesně nevím, jak S.N. tu písničku uvedla- možná autora zmínila, jen na videu to není zachyceno, to fakt už nevím. Ale předpokládám, že autorská práva ošetřená jsou- při takové megaakci ...

Andrea řekl(a)...

Přiznám se, že jsem nepřispěla..na dobrou akci, což mě mrzí..ale že jsem tam nebyla mě nemrzí:-)

Aranel řekl(a)...

...taky souhlasím...jen já se předem psychicky na to připravila...ne že bych nebyla náročná ale nečekala jsem dokonale ozvučenou Lucernu s pár lidma v sále...ani jsem nechtěla srovnávat ...vlastně to moje očekávání splnilo...já se šla bavit a bavila se ...za těch pár originálních vystoupení včetně (snad) posledního vystoupení...kombinace Roman Holý, Věra Nerušilová, Černochová, Repert...a další, kdebychom to zažili....a to, že výtěžek šel na dobrou věc to je samozřejmě velice příjemná třešnička ... a za to je nutné poděkovat všem.

Lucka řekl(a)...

a mě tak mrzelo, že se nemůžeme dostavit...

Anonymní řekl(a)...

Bohužel, nejen Sandra o autorech používaných písní taktně mlčí, to jediné mě na Barování vždycky zaráží. Jasně, není každý Tomáš Klus nebo Crazy Áňa, aby si spáchal vlastní písničky, ale aspoň nezmínit se o autorovi mi připadá přinejmenším neslušné. Možná jsem ze staré školy, ale co už nadělám...