Velikonoce netradiční

21.-25.4. 2011

Letošní Velikonoce byly pro naši smečku poněkud netradiční- a to nejen tím, že připadly na jeden z nejzazších možných termínů, což se údajně hnedtak zase nepodaří.


Konečně jsme se totiž odhodlali a přijali pozvání přítelkyně Radky a vypravili se na Valašsko do příjemné vesničky Jasenná.  Radka má poněkud neotřelé povolání- působí jako farářka.

Bydleli jsme na faře- přímo pod  věží kostela, kde pravidelně odbíjely hodiny. Zprvu lehce stresující ;-), posléze však příjemný rituál.

Děti se nemohly nabažit krásné zahrady a vůbec všeho, co venkov nabízí. Radka domluvila exkurzi na domácí zvířata, takže naše holčičky konečně viděly  jednodenní mláďata králíků, jehňata a jinou užitkovou zvířenu. Jsou to městské děti, a tak byly opravdu uvytržení...
Domorodci se chovali vlídně a asi  nechápali jásavé a obdivné projevy našich radostí nad tak běžnými záležitostmi jako je třeba žebříček do kurníku uzpůsobený pro chůzi slepic :-)

Samozřejmě jsme byli exotičtí i naší mluvou :-))
 (Otázka: "Vy nejste z tadyma, že ne??" mě trochu zaskočila. Až po chvíli mi došlo, že ta osoba zjišťuje, odkud jsem!!!) ;-) ... bylo toho víc :-)

Každý den jsme měli nějaký program, podnikali jsme výlety a v neděli ráno jsme vzali děti do kostela, aby viděly, že atmosféra Velikonoc může mít i důstojnější podobu, než být zavalen hromadou čokoládových zajíců a vajec.

Poté se šlo na vycházku- tedy hledat velikonoční poklad, aby si děti zkrátily chvíli a dospělí mohli v klidu chystat sváteční oběd.
 Poklad se našel, ale byla to fuška ;-)


 Denně jsme povídali dlouho do noci a pořád bylo o čem. Vydatně jsme se nasmáli, pan Wlk se ujal role kuchaře a všichni si libovali. 

Tož děkujeme Radce za to, že jsme mohli prožít opravdu krásné (a i veselé) Velikonoce. Zážitky byly vesměs pozitivní, což je v našem případě velmi podezřelé!

5 komentářů:

Blanka řekl(a)...

Jo, Velikonoce a Valašsko, to fakt patří k sobě, letos mi totiž obzvlášť přišlo, že tyhle svátky nějak upadají, nevím čím to je.

zuzi řekl(a)...

Markéto, ta poslední fotka je prostě fantastická, včetně barevné úpravy. Hezký výlet!

pisarka řekl(a)...

Škoda, že jsme byli pryč, jinak bysme vás tam přepadli. Hlavně, že se vám líbilo a nepotvrdili se katastrofické scénáře s prohlídkou zlínské nemocnice.

P.S.: Přivezli jste alespoň domorodcům korálky? :-))

Anonymní řekl(a)...

Markét, to jste byli kousek od nás. Je fajn, že jste si to užili.
Iva

Andrea řekl(a)...

vypadá to na fajn zážitek...