Podvacáté Mezi ploty

29.5.2011

Už podvacáté se letos otevřely brány areálu bohnické  psychiatrické léčebny kulturnímu festivalu "Mezi ploty". Organizátoři neponechali nic náhodě a objednali si i počasí, takže davy návštěvníků živě proudily. Vydali jsme se v plném obsazení, protože Mezi ploty si každý najde to své. nabízejí se divadla, taneční představení, koncerty skupin a hudebníků všech žánrů, výtvarné dílny a prodejní stánky  se zajímavými výrobky (žádná vietnamská tržnice!) a všude se mísí vůně masa, kukuřice a opékaných klobás z občerstvení... pivo se čepuje pouze nealko, takže jistá úroveň publika zaručena :-))

Viděli a slyšeli jsme toho mnoho, potkali spoustu známých tváří a měli se zkrátka dobře.

Na úvod  nás přivábil Radim Hladík ... Blue Effect zpíval před zcela zaplněnou loukou příznivců:


Zatímco Wlk s Majdou šli na koncert skupiny Traband, naše dámská sekce (kamarádka Andrea, martinka a já) jsme se vrhly do tvořivých dílen. Tady jsme zkoušeli namalovat autoportrét. malovat vůbec neumím- ale nedalo se tomu vyhnout ;-)

Takže: jak na to?

Vezměte zrcátko, položte na něj folii a centrofixem kopírujte svůj obličej, který se v zrcadle odráží. To je legrace! Každopádně každý si odnášel své umělecké dílo podložené barevným papírem a nemohl s ena sebe vynadívat :-)

V další dílně děti malovaly na připravenou šablonu ptáčka Zpěváčka. Martině samozřejmě šablona nevyhovovala, tvořila vlastní zcela nový druh pěvce ;-) Problém nastal při vystřihování, kdy se zamyslela a ustřihla mu nohu :-)) Nevyvedlo ji to z míry- dokreslila hbitě další... ptáček byl pak poněkud široce rozkročen... zkrátka: má svůj styl  ;-)

Já se moc těšila na Tomáše Kluse. Přišli jsme včas a pěkně se usadili na louku... a postupně přicházeli další a další...


až jsme se najednou ocitli uprostřed lesa nohou. Vidět ho nebylo, ale zpíval pěkně, žertovně a aktuálně :-))

Martina nemohla odolat pokušení vyrobit si vlastní trdelník. Bezva zábava!

Nejdříve se vyválí z těsta dlouhý had...


Ten se potom namotá na takový dřevěný váleček (ten se odborně určitě taky nějak jmenuje), na kterém se poté i peče...


Ještě obalit pořádně v cukru...

A teď číhat, až ho žhavé uhlíky dřevěného uhlí opečou dohněda...

Konečně závěrečná fáze: konzumace :-)) Byl výborný!


S trdelníky jsme se vydali za naší druhou sekcí- ta už se zájmem sledovala pohybové vystoupení skupiny "Veselé skoky". Jsou úžasní!!


Představení  s e jmenuje "Baby box"

Pohled na hodinky nás lehce vyděsil- najednou bylo skoro půl deváté večer!

Cestou k autu jsme ještě zaslechli staré fláky skupiny LUCIE (ójé, hudba mého mládí  ....pár, jen pááár fíglů...)

Tak už se těšíme na další ročník! Věříme, že bude stejně vydařený!!

A doufáme, že Andreu neodradí ani pozdrav od neznámého opeřence, který slízla na brýle... :-))

Děkujeme organizátorům, kteří myslí i na vozíčkáře (vozíčkář i doprovod mají vstup zdarma, mohou autem až do areálu, u každé stanice přenosných WC je vždy jedna široká budka i pro vozíčkáře... paráda!) a doufáme, že PL Bohnice díky této akci získá i nějaké peníze, které jsou tolik potřebné na opravy zchátralých pavilonů.

9 komentářů:

Aranel řekl(a)...

Mezi ploty ...nikdy nevíme kdy a u kterého plotu se může stát, že se jeden ztratí sám v sobě...pro mě a mé kolegy téma nyní tak aktuální...těžko se se situací srovnáváme...smiřujeme....tato akce me mi hodně sympatická...každý rok se těším...abych nakonec zjistila, že mám noční....nebo denní ...nebojiné zejména rodinné důvody mi brání...prostě jsem se nikdy nezúčastnila...a je mi to líto.

wlcice řekl(a)...

... s těmi ploty je to naprostá pravda!

...a mezi námi: opravdu je čeho litovat! Tenhle festival nemá chybu- a to nejsem vyznavačem hromadných akcí! ;-) Bývá poslední květnový víkend!

Jarmila řekl(a)...

Jak to, že mi to ZASE uteklo?
Musím si to někam napsat, abych příští rok nezůstala zase za plotem :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Markét, koukám, že máme pořád hodně společného - kvůli Tomášovi jsem tam chtěla jet. Ale bude na Kuňce na konci července, tak to si určo nenechám ujít.Šárka

Anonymní řekl(a)...

... ten valecek se odborne jmenuje trdlo.... :-) Ahoj, Martina

wlcice řekl(a)...

:-)) nojo, trdlo... ta slečna pravila: "a teď to namotáme na tenhle dřevěný váleček a upečeme" ...a já - trdlo obecné- jí to žeru... ;-)

Andrea řekl(a)...

Tak příště jdeme taky!!!

zuzi řekl(a)...

Veselé skoky, to bych si také ráda dala.. ta parta vypadá sympaticky. A kreslení portrétu vyzkoušíme a hned v pátek!!! Máme Andersena! Je ještě nějáký fígl? Podloží se to barevným papírem a přetáhne nebo přilepí? A fix úzký či široký??? Musím to zkusit nejdřív sama.

wlcice řekl(a)...

Kreslilo se centropenem síly M (tedy 1,0)- folii s obrázkem pak sejmeš a podložíš ji barevnou čtvrtkou nejlépe velikosti toho zrcátka (my měli tu klasickou zrcadlovou dlaždici 15x15) - přehyby folie zalepíš vzadu izolepou a je hotovo! Zkoušela jsem to taky, docela legrace :-))- v létě to hodlám s dětmi taky provozovat!