Konečně moře

12.6.2011

Konečně moře! Vidíme na něj dokonce i z balkonu našeho pokoje ;-)

Pláž oblázková, což vlastně vůbec nevadí, protože hledání kamínků a fantazírování: co by to asitak mohlo být -je stejně zábavně jako vytváření staveb z písku.
Martinka si otevřela obchod s kameny a prodávala :-)


Z břehu lze pozorovat tureckou pevninu- Turecko - Bodrum je tu opravdu coby kamenem dohodil- a lodě tu čile plují sem a tam. Díky tomu, že je "před sezónou" - pláže  nejsou přelidněné a je tu opravdu klid a pohoda.


Letos poprvé jsem nevycpávala kufr knihami. Vzala jsem eknihu :-)
Dostala ji Majda k narozeninám, protože udržet některé tlusté bichle a ještě otáčet stránky je pro ni neproveditelné, tož pořídili jsme zlepšovák :-)
Kindle je opravdu dobrým společníkem- nezabere místo, text je krásně čitelný (dá se podle potřeby i zvětšovat!), na jedno nabití se dá číst i několik dní (nám vystačila na celý pobyt bez nabíječky a četlo se denně) a displej je čitelný i na sluníčku. Fakt paráda.
Myslela jsem si, že mi bude chybět to šustění papíru a otáčení stránek, ale nakonec se to ukázalo být jako výhodnější- alespoň mi stále pofukující vítr stránkami nehýbal :-)

Je to asi jako se vším novým... kdysi mi taky vadilo psát text na klávesnici- pěkně jsem si ho načmárala do bloku- škrtala, přepisovala- a konečnou verzi teprv přepsala do PC a vytiskla... dávno tomu :-) S PC jsem už spřátelená (možná až moc ;-) ) ...a taknějak to vidím i dalšími technickými vynálezy.


8 komentářů:

Blanka řekl(a)...

Krásné fotky a e - kniha je super nápad, pro naše čtivé děti by byla jako dělaná, můžu se zeptat jak to funguje ? Předpokládám, že je to přístroj do kterého se stahují obsahy knih ? Jsou v elektronické podobě všechny knížky. Omlouvám se za přitroublé otázky, ale v téhle oblasti tápu.

wlcice řekl(a)...

Blanko, odborné povídání v čj třeba zde: http://www.youtube.com/watch?v=mlI2Z1I6en0
Já taky nejsem odborník- Wlk je IT,takže novinky tahá domů soustavně i proti mé vůli :-)

Eknihy se rozjíždějí, Majda tam má i ty svoje Zatmění a NOvý měsíc...nebocoto čte ;-) Já jsem s tím spokojená-na cestování velmi praktické. Více kdyžtak po mailu-aŤ to tu nezahlcuju :-))

Babs řekl(a)...

Krásný fotky a ta "kniha" mě moc zaujala :-)
Popídím se někde na netu.

Marci řekl(a)...

teda vy jste moderní....:)

Blanka řekl(a)...

Díky za info, poradím se s internetem a když tak se ozvu.

Anonymní řekl(a)...

Tak jste vyvezli i čtečku, hezký! :) a líbí se mi tvé postřehy, třeba s tím větrem, ten mě včera také na zahradě otravoval. Chtěla bych si pořídit časem iPad, a tak bych měla doufám vystaráno tak i tak. zuzi

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím... tento týden jsem si taky konečně četla venku (ale jen na zahradě) a je to fakt pohodlnější, když větřík nehýbe se stránkami.

Jestli se Majdě líbí Twilight sága, tak doporučuji ještě Školu noci - taky pěkné knížky o upírech. :)

Přeji hezké prázdniny! Lenka

wlcice řekl(a)...

:-) Lenko, Majda dostala Školu noci- celé dárkové balení- za výzo :-)) Je nadšená, já u pokladny tedy musela zavřít oči ;-) - ona to přímo hltá, takže s e obávám, že za týden bude mít přečteno.