Cabaret Calembour

Poslední červnouvou neděli odpoledne jsme s Majdou vyrazili za kulturou, což jsme původně vůbec neměliv plánu. Vytáhla nás naše kamarádka Andrea. Do divadla, které jsme vůbec neznali. Divadlo Kampa na Malé Straně.

Psala jsem do divadla mail, jak je to s návštěvou vozíčkáře a odpověděli, že není problém.
Andrea byla akční a vše vytelefonovala, zařídila- takže: ačkoli se mi na webu tyto informace nepodařilo najít, hlásím, že vstup do divadla bez bariér je přes sousední restauraci (tam je i bezbar. WC), schody do 1.patra, kde se divadelní minisál nachází, zdolá vozíček pomocí plošiny a o bezplatné parkování přímo u vchodu do divadla lze předem také požádat produkci. Bylo o nás postaráno skvěle- místa rezervovaná v 1.řadě(to jsme nevyžadovali! .-))  a vozíčkář za vstup neplatil-jak je v lepších podnicích zvykem :-)

Personál byl vlídný a pochvaloval si, že konečně někdo na vozíku přijel a mohli vyzkoušet tu novou plošinu  a slečna produkční nás doprovázela až k autu, aby viděla, že je opravdu vše Ok :-)

Navštívili jsme představení divadelního souboru Cabaret Calembour : Cvidoule di Campo.

A cože to kvidoule je? -  viz citace zakladatele: :-)
"Proto zavádíme název „kvidoule“ a rozumíme jím kabaretní část programu, ve které usilujeme o celistvý divadelní tvar, jenž by se dal označit „kabaretní inscenací“.
Představení  je veselé, autoři mezi sebou nevedou jen dialogy- ale i trialogy, protože jsou tři a všichni samozřejmě stejně důležití ;-), veselé písničky, skeče a to vše založeno především na prvcích jaykových hříček - kalambúr ( věta nebo sousloví, jehož význam se mění pouze umístěním mezer: mně sic měsíc lahodí...)-to vše za doprovodu živé hudby (bicí samozřejmě Petr Zimák :-) ) ... výborně jsme se pobavili, děkujeme za příjemné odpoledne a v září určitě přijdeme na "Borůvčí"! ;-)

malá ukázka: :-)




Žádné komentáře: