Vycházka do ZOO

4.7.2011

Návštěvy pražské ZOO, která letos slaví 80.narozeniny, patří k našim oblíbeným. Jen víme, že o víkendech to je velmi nepraktické, protože takový nápad má tolik lidí, že vycházka přestává být vycházkou a stává se davovou záležitostí. Vyrazili jsme proto v pondělí před státními svátky, což se ukázalo býti velmi dobrým tahem :-)

ZOO byla poloprázdná, vpoledne počitadlo návštěvníků hlásalo něco přes 3000, a to je proti víkendovém provozu tak třetina.

Máme rádi gorilí rodinku. Vlastníme CD s pohádkovými příběhy o Moje i Tatu, a tak jsme byli rádi, že dnes vybylo místo u výlohy a mohli jsme chvíli sledovat jejich dovádění.



Orli a supi ochotné pózovali mému digi ;-)

Podařilo se nám zhlédnout komentované krmení dikobraza Ferdy. Chodil za slečnou jako pejsek a pomlaskával si na hroznovém víně. je to starý pán- přes 30roků, což je prá rarita. Slečna nás ubezpečila, že dikobraz ostny opravdu nestřílí a prozradila i pikantnosti z jeho intimního života.


Gaviál indický poulil oči a vystavoval na odiv svoje ozubené čelisti. Tento krokodýl je prý pro lidi zcela bezpečný ;-) - jeho čelisti jsou křehké- člověka by neukousl- leda nějakou tu rybku si rád uloví.

PlameŇáci všech odstínů si čechrali peří, někteří dokonce opečovávali vejce a ekonomicky postávali na jedné noze.


Narváno bylo opět u lachtanů. jejich vystoupení se líbí nejen dětem, bohužel dospělí se nechovají zrovna jako dospělí, a tak si stoupají na lavičky, aby už pak nikdo za nimi nic neviděl... mě to vždycky otráví, prtože ty scénky se pravidelně opakují, tudíž by se dalo říct, že takové chování lze považovat za "normální".

 Lachtani svoji cvičitelku milují a za kus dobroty předvádějí legrační kousky. Nejkaktivnější je obrovský samec Meloun. Ochotně jezdí po skluzavce, chytá obruče a žongluje míčkem.



V koutku domácí ZOO mohou děti do výběhu ke kozám- nějak odtud zmizely automaty na koupi krmení??; mohou si zajezdit na poníkovi a nebo je pozorovat, jak žijí domácí zvířata. Tenhle vepř si po dobrém obědě vehementně drbal záda o kládu.

Tentokrát se nám vycházka protáhla na 5hodin. Samozřejmě jsme neprošli všechno a hodinu, když zrovna lilo, jsme strávili pod velkými slunečníky zahradní restaurace. Všichni byli spokojení, ale musíme se vypravit ještě jednou, protože jsme nestihli vůbec navštívit žirafy, klokany  a spol. a já bych ráda viděla nově opravené a přestěhované Gočárovy domky.

Určitě se do ZOO vypravte - krásné slunečné počasí není pro tento výlet podmínkou.
Jo! A mají novou (výroční) turistickou známku! ;-) 

3 komentáře:

Lucka řekl(a)...

nikdy jsem v Praze v ZOO nebyla.
Máme to v plánu.. tak zatím jenom virtuálně :)

LenkaS řekl(a)...

Milujeme návštěvy ZOO. Cestujeme kvůli nim po celé ČR. Dá se v nich bez problémů jezdit na električáku a užít si procházky. I v Praze jsme již několikrát byli. Ale ta naše ostravská se slůňaty u nás vyhrává. ;-)
Bojuji s komentáři na neveřejném blogu, tak ať se nedivíš, že nekomentuji. Majdin výlet okomentovat musím! Snad se mi to podaří. Hezké prázdniny!!

Andrea řekl(a)...

Mně se te´d líbil liberec..moc!