Výlet do Písku

30.7.2011

Další sobotní výlet. tentokráte na jih Čech byl opět doprovázen vytrvalým deštěm a chladným počasím. Děti se těšily, protože moje kamarádka je milovíkem všeho živého a chovatelem kdečeho. :-) Z obdivování krás města Písku nebylo nic. Ani jsme nevytáhli paty! Lilo a lilo...

Odpoledne se slavily psí narozeniny :-)) Celé jméno této ušlechtilé psí slečny samozřejmě nevím, požívám jen zkrácenou praktickou verzi: Flóra.

Flóra si nechala pěkně pogratulovat, přijala dort a rozbalila dárek (nadělený plyšák hned přišel o ucho ;-))


Naše holčičky byly fascinovány tímto hlodavcem: činčila Šarlota-  lítala a skákala v kleci jako divá. Děti žadonily, aby se mohla proběhnout po bytě, ale tento návrh u jinak mírumilovné tety neprošel :-)) Představa odchytu ji vybudila k zamítavé odpovědi, z čehož pak měla (úplně zbytečně!) výčitky svědomí, že dětem z Prahy!! nevyhověla :-))
(já její rozhodnutí hlasitě podporovala, představa, jak lákám hlodavce zpět do klece a vymýšlím lsti a nechám se i kousnout, jen aby byl lapen zpět... ani náhodou! :-))

Nejen psí dorty teta peče s láskou. I ten lidský byl výstavní a tuze dobrý!! :-)

A ještě jsem si vyfotila něco, čeho schopná rozhodně nejsem: malování. Takhle kreslí 17letá slečna...jen tak ... pro radost...


Pršet nepřestalo ani cestou domů. Lilo vytrvale i celou neděli... já fakt nevím, co to letos s tím počasím je!?


4 komentáře:

ivy řekl(a)...

Vůbec se nedivím,že Šarlota obě holčičky okouzlila.Tento týden si denně dopřávám mazlení s činčilím manželským párem.Byli mi svěřeni do péče a byla jsem upozorněna,že kromě jídla a pití je důležité popovídat si s nimi a pohladit.Z klece je ale nevyndávám,jsou to divoši.Teta měla pravdu :-))

Amelie řekl(a)...

Krásné fotky, nádherné drty. Vše nej nej nej k narozeninám.

Aranel řekl(a)...

Holynka slavila narozeniny ale dort nedostala. Ono se to nějak mezi nočníma peče blbě :oDD ..a navrch jsem se pustila do trimování..což je ručné vyškubávání srsti..a to je prácička k zanedbané domácnosti navrch. Jinak všechno sleduju a čtu tě, jen nestíhám komentovat ...polepším se ale :o)

Lucka řekl(a)...

ta roláda je kouzelná :))
psí slečna měla tedy narozeniny se vším všudy.