Den ve znamení Valdštejnů

25.9.2011

Podzimní počasí se patrně rozhodlo vyhladit všechny hříchy letošního léta, a tak teploty šplhají nad dvacítku i koncem září. A zatímco příroda se chystá k odpočinku, my si ještě můžeme pěkně prohřát kostru a nachytat nějaké ty sluneční paprsky do zásoby.

My jsme tentokrát s dětmi vyrazili do Valdštejnské zahrady. Je to moje zamilovaná vycházková destinace :-) Pokaždé mám pocit, že vstupuju do pohádky- nebo alespoŇ do kulis nějakého romantického filmu.

Jeden pohled na Pražský hrad...


... tentokrát i s popisky :-) ... Tato pěkná pěkná pomůcka pro turisty je umístěna hned u vchodu!





Vzácný bílý páv sledoval čilý ruch v zahradě a Martina sbírala kaštany, což se silně nelíbilo panu hlídači. :-(
 Ale vzhledem k tomu, že mu po trávníku pochodovala i celá grupa našich ruských spoluobčanů, které nechával bez povšimnutí, nebrali jsme si jeho hrožení osobně ;-)


Na tentýž večer jsem měla pozvání do luxusní restaurace shodou okolností na Valdštejnském náměstí s názvem "Waldštejnská hospoda"

Sláva dárkovým poukazům a sláva tomu, že si Š. vybrala za spolustolovníka zrovna mě :-))
Miluju jídlo a ač velmi nerada vařím, neskutečně ráda jím ;-) ..inu paradoxy. Š. měla starost, aby mi chutnalo vybrané menu- haha! Jak zbytečné obavy!  V podstatě jsem se musela dlouze zamyslet, co nejím. Museli by servírovat segedín nebo vařenou kapustu, abych řekla: "Děkuji, nebudu" :-)

To se ale samozřejmě tento večer nestalo!

Čekala nás zcela prázdná restaurace. Převlídná obsluha ...


A tak jsme při popíjení výborného vína postupně zkonzumovaly švestky ve slaninovém kabátku, kuřecí plátek na hříbkách se špenátovými noky a zlatým hřebem tohoto obžerství byla výborná a dozlatova vypečená kachna s karlovarským knedlíkem.

Vynikající! ještěže mi pak chuŤ nezkazil obřad placení :-))
Se Š. jsme si po dlouhé době  popovídaly, probraly potřebné a já moc děkuju za originální dárek k *  :-))

5 komentářů:

Aranel řekl(a)...

Je prima mít za kámošku eŠ. :o)

Emily řekl(a)...

Dobrou chuť!
Kde se takové kámošky shánějí? :o)))

wlcice řekl(a)...

Hehe, Š. je moje spolužačka z gymplu- taková ta, s kterou řešíte ty životní průsery a vedete filozofické debaty ... zůstaly jsme si nablízku i za ta dlouhá léta... a jsem moc ráda.

Ipsilonka řekl(a)...

Mám taky takovou, a ta naše dlouhá léta jsou o hodně delší:-). Je to moc fajn a moc si toho vážím. I když se teď tak často nevidíme, vím, že je.

Blanka řekl(a)...

iunTaky mám takovou ze školy, nevidíme se často, ale vždycky si máme co říct. A ty mňamky vypadají teda dokonale.