Vánoční kočičí žertování

24.12.2011

Tobin se na Vánoce taky těší. On se totiž těší na všechny akce spojené s chystáním většího množství jídla, protože jak správně předpokládá- čím víc se chystá, tím víc zbyde ;-)

Je to svérázná kočičí povaha. Nenechá si nic vnutit, poslouchá velmi neochotně. Má své jasné představy o tom, jak to bude v naší domácnosti vypadat, a nehodlá je měnit jentak.

Vánoční svátky přijela do Čech slavit i mezinárodní sekce naší rodiny. Dům je tedy plný lidí a je tu rušno téměř nonstop- žije to tu i v noci :-)

Tobin návštěvníky pěkně "vyškolil". Jednou v noci- cca ve 3h. ráno - šel J. na WC. Neprozřetelně nechal otevřené dveře do ložnice. Tobin využil této nepozornosti a ihned vyhřátý pelíšek obydlel. Když se po chvíli J. hodlal vrátit, aby pokračoval ve spánku, Tobin se jal bojovat! Syčel, prskal- a rozhodně neměl v úmyslu vzdát se bez boje. Chvíli to vypadalo tak, že J. stráví dlouhý zbytek noci v obýváku v křesle- a pěkně vyčká, až kocour dostane chuť na snídani, a lože opustí. :-) Nakonec se nějak dohodli.
J. skočil do postele a pečlivě za sebou zavřel :-))

Celodenní šichta- hlídání kapra a jeho příprava - Tobina zmohly natolik, že ke stolu ani neusedl. Obdržel sice místo s jmenovkou, ale usnul dřív, než se začalo servírovat.

Tak hezké Vánoce, ať  už  má vaše vánoční pohoda  jakoukoli podobu :-)

5 komentářů:

Liška řekl(a)...

Ten je krásnej!
Úplně si představuju, jaký je naomak. Ale možná by se mu nelíbilo, kdybych na něj v jeho revíru mákla.

wlcice řekl(a)...

Na omak je úúúplně heboučkej!
Jen své hladiče si vybírá ;-)ale já bych ho hladila,až bych ho vyhladila- miluju ten jeho kožich! To je kvalita! ;-)

Jarmila řekl(a)...

Je to moc krásný kocourek!
Taky bych si ho ráda pohladila :-)

Andrea řekl(a)...

Je to kouzelný kocour!

Unknown řekl(a)...

Wlčice,vždy moc ráda čtu tvé psaní o Tobinovi.Pokaždé se bavím tvým popisem jeho skopičin :-) .