Velikonoce v Hořicích

6.-8.4.2012

Letošní Velikonoce jsme strávili mimo domov. Nebyla jsem si sice jistá, jestli to chci, mám teď občas obavy, abych někoho netraumatizovala třeba jen svou přítomností.
Ale Lenka nedala jinak, oznámila nám, že domů navezla pelechy a že tam prostě budeme spát a rozhodně ne jednu noc, kvůli tomu, že povlíkat nebude ;-)  Takže bylo rozhodnuto.  A bylo to tak dobře!

Lenka nám udělala zážitkový víkend, na jehož konci nás pak brutálně zvážila. Lidi, co se všechno v Hořicích vejde na stůl... to je hrůza! Doktorka Kateřina by nám nechala popravit pro výstrahu! Sekanou zajídat řízkem  a domácím uzeným... to by asi neprošlo. Kupodivu nikomu nebylo špatně. Martina s Bárou to ještě vylepšily tabulkou čokolády a coca colou...

V pátek večer jsme šli na zkoušku ochotnického loutkového divadla, kam se Lenka chodí odreagovat. Píše pohádky, vymýšlí scénu - a pak všechny organizuje, aby to bylo, jak má být. Máťa byla nadšená. Loutky si pak mohla zkusit vodit- není to vůbec jednoduché! Ty nitě se pletou úplně všude- a tak když si má loutka vykračovat a ještě mávat rukou... je to docela fuška!

 
V sobotu dopoledne jsme oběhli ty náhrobky- viz minulý příspěvek. Po vydatném obědě do nás ještě Lenka narvala kávu a zákusek a my se vydali do ZOO do Dvora Králové. Venku byly 3°C a pršelo. Parkoviště bylo prázdné- tak jsme si řekli, že se zvěř alespoŇ bude plně věnovat jen nám :-)
Naštěstí má ZOO pavilony, tak jsem dvě hodinky procházeli a obdivovali to, co v Praze nemáme!
Překrásné rybičky ve vodním světě, cizokrajné hady a taky chameleona, který měl náladu se předvádět, a tak se mi ho podařilo vyfotit zespoda; lvíčky zlatohlavé-nebo jak se ty všetečné opičky jmenují - a i kapybaru, která hodlala posvačit pracně vybojovaný ořech (kapybara není kapybara,jak poznal znalec- je to aguti zlatý-omlouvám se za mystifikaci způsobenou neznalosí hlodavců ;-)) ... roztomilá byla i rodinka orangutanů, ale ti tam měli takové teplo, že se  mi foťák zcela zamlžil a obrázky jsou nepublikovatekné :-( 

A v sobotu večer se slavilo! Lenka měla narozeniny- dostala šampáňo a přepravku jahod. Bára se ujala Martiny a do úplného odpadnutí s ní hrála všemožné stolní hry. Spát se šlo hoodně po půlnoci.Pro postele nebylo kam šlápnout ;-)


V neděli odpoledne jsme se vydali domů. cestou jsme se ještě zastavili v Nechanicích, kde se nám moc líbila vánoční prohlídka zámku, a tak jsme se nechali zlákat i na velikonoční. Mají to moc pěkně udělané- pro děti určitě velmi vhodné, prohlídka trvá přesně hodinu a tento malý okruh je bezbariérový ;-)


Cestou jsme ještě vyštvaly Wlka na proutky vrby. Martina chtěla uplést pomlázku. To naštěstí umí děda :-) Tak Wlk běhal chvíli po poli, než našel cestu k vrbičkám :-)
Domů jsme dorazili až večer. děda pletl pomlázku, Martina barvila vejce ještě v 9večer... my to tedy vedeme... ;-)

Díky našim hostitelům za všechno! :-)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To musela být příjemná návštěva. Dobře, že jste si velikonoce hezky užili. A Wlkovi jak to sluší:-).
Pendula

wlcice řekl(a)...

Já ti dám koukat po Wlkovi! Zvířátka obdivuj! :-))

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se, že sem strkám čumák, ale nedá mi to - kapybara není kapybara, ale aguti zlatý
http://cs.wikipedia.org/wiki/Aguti_zlat%C3%BD

wlcice řekl(a)...

není zač se omlouvat :-), to je prostě fakt! jdu to opravit! děkuju. já ty hlodavce nemám zmáknutý ;-)

Anonymní řekl(a)...

:)))Pendula

LenkaS řekl(a)...

Pohostinnost Lenky jsme měli tu čest na vlastní kůži vyzkoušet. U nich je vždy mile a vesele. O zážitky jistě taky nebyla nouze. Moc mne těší, že jste si ten víkend společně hezky užili!!

Andrea řekl(a)...

Chodíme do dvora často..máme tam ten spadlý, často exekučně zastavený barák:-)

Anonymní řekl(a)...

Přiznám se, že odborník nejsem, ale tak nějak okolo té expozice chodím často.