Názor

30.7.2012

Při jízdě autem (ale samozřejmě i kdykoli jindy) vedeme s Martinkou různé debaty. Ne všechno se dá publikovat ;-) , protože jsem si jista, že některá témata by vzbudila pohoršení a jiná zas všeobecnou lítost. Máme poslední dobou obě o čem přemýšlet. Jen Martinka často přemýšlí nahlas.

Tentokráte mě Martina zahltila otázkami o existenci Boha. Když jsme po pár minutách vystupovaly z auta, Martina vzhlídla k nebi a pravila: "Nechci se tedy pána Boha nijak dotknout, ale člověka určitě nestvořil. Ten vzniknul určitě z opice, protože na někom je to dobře vidět..." :-)

...a tak je to se vším. Já něco složitě vysvětluju, mořím se, snažím se  i vážné téma vysvětlit přiměřeně věku a přitom se žádnému nevyhnout...  např. ve středu při návštěvě Bulovky došlo na dotaz: Kolikrát  a kde byla Majda v nemocnici?... já vzpomínám a snažím se popravdě odpovědět...  a  moje dítě najednou řekne: "A jsou ještě nějaký jiný cigarety se zvířetem? Jako jsou ty s velbloudem, co mají napsáno CAMEL?" ... podotýkám, že naše domácnost je nekuřácká... no a tak podobně. ;-)

Nežijeme si špatně, jen trochu nezvykle. Možná ten život beru zbytečně vážně :-)

Tak o cigaretách se zvířetem nemám přehled, zato však vím, že  víno s motýlem na etiketě vůbec není špatné :-)

5 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Tak jsem se šla podívat do zrcadla a aniž bych se chtěla pána Boha dotknout, musím dát Martince za pravdu...asi budu z té opice ..je to vidět :oD

Marianna řekl(a)...

Martinka vidí dál, než je na první pohled zřejmé ;)

Jana Procházka řekl(a)...

Naprosto souzním s Martinkou,na některé otázky je dost těžké odpovědět,začínám totiž přicházet na to,že jediné,na co je možné odpovědět,je osobní zkušenost.Přes poznání.Za sebe mohu říct,že u mně to mají Camel dobrý :-).Bůh taky,ale s výhradami a výtkami a polemikami,,víno s obrázkem neznám,radši Plzeň,studenou,aby nedošlo k omylu,místopisnému.Jo,zapomněla jsem napsat,že k poznání docházíme,že se ptáme,že klademe otázky,to mně dost mrzí na Bohu,že není tak moc po ruce.Napadá mně,že vlastně reakce Martinky je vlastně docela důkaz,že ten Bůh někde tady s náma je.V duších.Nemyslím samozřejmě Boha institucionalizovaného.Myslím toho,co je s námi a spojen,ve vědomí.Jak píšou staří taoističtí mistři,lišky podšité,že je vše jednota,že jsme jedno.Na ty dám,odpoutávám se od ostatních zažitých pravd a neověřených a neprozkoumaných,vlastní zkušeností převzatých rad,polopravd a lží.To jsem to zase zchaotizovala,chtěla jsem napsat,ať se máte krásně,ve všech chvílích života,po čas léta a prázdnin.

Andrea řekl(a)...

No já taky stojím z ma´tou..zvláš´t po ránu je to zřejmé...

Unknown řekl(a)...

Martinka má skvělé komentáře:-) Já nejspíš taky budu z opice:-)))